DOLAR 32,3577 0.11%
EURO 34,9650 -0.31%
ALTIN 2.323,910,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22799651,28%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

403 okunma

Belediye Başkanı Faruk Özlü’den Yeni Görevlendirmeler…

ABONE OL
07/04/2020 14:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, belediye şirketleri olan BELTAŞ ve BELKA’ya sürpriz atamalar yaptı. AK Parti Düzce eski milletvekili ve il başkanlığı görevlerini yapmış olan Fevai Arslan Beltaş yönetim kurulunun yeni üyesi oldu.

Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları Ve Eğitim Müdürü Akçakocalı Burçin Sarıcan da Belka’ın yönetimine girdi.

Milletvekili adayı olduğu dönemde kendisine büyük destek veren Arslan ve Sarıcan’ı belediye şirketlerinin üst yönetimine getiren Özlü, böylelikle 2 yakın arkadaşını finans ve istihdam konularında yetkili yaptı.

Düzce Belediyesi’nde Yeni Atamalar Rüzgarı…

Başkan Faruk Özlü, kendine yakın olan iki ismi belediye iktisadi teşekkülleri olan Belka A.Ş. ve Beltaş A.Ş’nin yönetimine atadı.

Artık Fevai Arslan’ın gölgesi değil kendisi var

Düzce eski milletvekili ve Ak Parti eski İl Başkanı Fevai Arslan artık belediyeyi dışarıdan değil bizzat şirket yönetiminde yer alarak ortak akılla yönetecek.

Milletvekili adayı olduğu yıllardan bu yana Başkan Özlü ile arasından su sızmayan Arslan’ın bir çok konuda eski arkadaşına tavsiyelerde bulunduğu biliniyor.

Teşkilattan gelen bir isim olan ve yıllardır esnaflık yaptığı için Düzce’nin dokusunu iyi bilen Arslan’ın bir süredir aktif göreve getirileceği konuşuluyordu.

Beklenen hamle geçtiğimiz hafta geldi. Başkan Faruk Özlü’nün onayıyla eski milletvekili Fevai Arslan belediyeye ait şantiyelerde bazalt üretimi ve taş işleme faaliyetlerini yürüten Beltaş A.Ş’nin finans ve yatırımından sorumlu yönetim kurulu üyesi oldu.

Beltaş şirketine bağlı Çınardüzü taş işleme tesislerinde üretilen asfalt hammaddesi bazaltın Rusya’ya ihraç edildiği şu günlerde, Arslan’ın bilgi ve tecrübeleri ile yeni yurt dışı bağlantılar kurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İstihdam Sarıcan’dan sorulacak…Yetkisi genişledi

Düzce Belediyesinde icraatları ile dikkat çeken idarecilerden olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Burçin Sarıcan artık daha geniş yetkiyle istihdamdan sorumlu olacak.

İşe alım ve çıkarımlarla bizzat ilgilendiği için belediyenin kalbi konumunda olan insan kaynakları biriminin başında olan Sarıcan’ın istihdama yönelik konularda belediye başkanı Faruk Özlü ile sık sık baş başa görüşmeler yaptığı biliniyor.

Düzce Belediyesi’ne onlarca işçinin alınması ve çıkartılmasında aktif rol oynayan Sarıcan’ın liyakata önem veren performansı Özlü tarafından yeni bir görevle taçlandırıldı.

Müdür Sarıcan artık Düzce Belka İnsan Kaynakları A.Ş’nin yönetiminde de görev alacak. 696 KHK ile kadroya geçen taşeron personelin bağlı olduğu Belka A.Ş,. insan kaynağı ve personel yönetimi sorumluluğunu üstlenirken, şirketin yönetimine giren Sarıcan istihdamın odak noktasında yer alacak.

Eski Belediye Başkanı Ahmet Azap ayrıntısı

Öte yandan Düzce’deki ilçe ve belde belediyelerinin belli bir yüzdeyle Düzce Belediyesi şirketlerine ortak olduğu bilinirken, bu düşük yüzdeli ortaklıklar belediye başkanları ya da yardımcılarına yönetime girme imkanı tanıyor.

Mevcut başkanlardan Beltaş ve Belka’nın yönetimine giren olmazken Gümüşova’nın Ak Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Azap’ın Beltaş A.Ş’nin yönetiminde yer alması dikkat çekiyor.

Diğer taraftan aslen Gümüşovalı olan Fevai Arslan aynı zamanda akrabalık ilişkisi bulunan Ahmet Azap ile aynı şirket yönetiminde birlikte çalışacak.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.