DOLAR 32,6036 0.39%
EURO 34,8369 0.29%
ALTIN 2.504,060,80
BIST 9.451,39-0,77%
BITCOIN 21056845,71%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

560 okunma

Belediye’den Açıklama: ‘Her şeyin yasalara uygun olduğu Yüksek Mahkeme’ce tescillendi’

ABONE OL
11/02/2021 12:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanlığı tarafından yapılan bir yazılı açıklamada, son günlerde bazı yerel medya organlarında kendileriyle ilgili olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi. Belediye’nin geçtiğimiz aylarda ihale ile satışını yaptığı Değirmenağzı’ndaki akaryakıt istasyonu arazisiyle ilgili oluşturulmaya çalışılan algıya itibar edilmemesinin belirtildiği açıklamada, mahkemeye taşınan bu konunun hem yerel mahkemeler tarafından hem de Danıştay’ın kararı sonucunda Belediye’yi haklı çıkartacak bir şekilde noktalandığına vurgu yapıldı.

İşte, mahkeme karar tutanaklarının da yer aldığı o açıklamanın tamamı:  

”Bazı yerel medya organlarında, geçmiş dönemde ihalesi gerçekleştirilen akaryakıt istasyonu arazisi ile alakalı ‘’Kamu zararı oluşturulmuştur.’’ algısı yapılarak ortaya atılan iddialar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması hâsıl olmuştur.

İlgili taşınmazın hukuka uygunluğu kamuoyu takdiri ile mahkemeye taşınmıştır. Yerel mahkeme Akçakoca Belediyesi lehine olumlu sonuçlanmıştır. İlgili karar daha sonra temyiz edilmiş, bu kez de Danıştay kararı onamıştır. Akçakoca Belediyesinin, ilgili taşınmazın ihalesini şeffaf ve yasalara uygun olarak yapmış olduğu bağımsız Türk Mahkemeleri tarafından kabul edilmiştir.

Akçakoca Belediyesi bundan sonraki süreçte tüm faaliyetlerini yine aynı titizlikle ve kamuoyunun yararına olacak şekilde gerçekleştirmeye devam edecektir.

Kurumumuzu hedef alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna saygıyla sunarız.

Akçakoca Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Birimi”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.