DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,190,06
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074148-1,53%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

1457 okunma

Belediye’den alacağı olan firma, üçüncü şahıslara icra çıkartıyor

ABONE OL
08/01/2020 11:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca belediyesinden alacağı olan 210 bin lira için belediyenin makam aracını haczedip bağlatan Ankara merkezli Çınaray firması, makam arabasını bağlatması yetmezmiş gibi, şimdi de belediyeye borcu olan firmalara tebligat göndererek, belediyeye ödeyecekleri parayı kendi firmalarının hesaplarına yatırmalarını istiyor.

Akçakoca belediyesine 25 senedir iş yapan Çınaray firması kalem, kağıt, matbaa hizmetleri vesaire gibi kalemlerle belediyeden yıllar içinde milyonlarca lira para kazanması yetmiyormuş gibi, alacağı kalan 160 bin lirayı faizleriyle birlikte 210 bin lira olarak tahsil etmeye kalkıştı.

Akçakoca belediyesinin ödeme şartlarını kabul etmeyen sözkonusu firma, uzlaşma yollarını kapatarak icra ve haciz işlemine başladı.

Belediyenin makam aracına haciz koydurtan firma, arabayı bağlatarak yeddiemin parkına çektirdi.

Akçakoca belediyesi ise ödemekte güçlük çekmeyeceği bir borç miktarı olmasına rağmen, sözkonusu firmanın ahde vefadan uzak tavrı nedeniyle borcu ödemek yerine, aracın icradan satılarak bedelinin firmaya verilmesi için borcu nakden ödemedi.

Bunun üzerine yıllar boyunca Akçakoca’nın ekmeğini yemiş olan Çınaray firması, Akçakoca belediyesine borcu olan çok sayıda firmaya icra mektubu gönderip,  Belediyeye olan borçlarına karşılık yapılacak ödemelere Ankara 29’uncu İcra Müdürlüğü’nce el konulduğunu belirtti.

Mektupları okuyan Akçakocalı firmaların kimi soluğu Kaymakamlıkta, kimisi de kendi avukatlarında aldı.

Firmalar, kanuni hakları olan 7 gün içerisindeki itiraz haklarını kullanarak tanımadıkları bir firmayla muhatap olmaktan kurtulurken, ellerine icra tebligatı geçen bazı firmalar ise itiraz süresini aşarlarsa, yasal olarak Çınaray firmasına borçlu durumuna düşecekler. 

Bu firmalardan biri olan Akçakoca Doğancılar Minübüs ve Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Koperatifi yönetimi de, ellerine geçen tebligatın ardından soluğu avukatlarında alarak, itiraz dilekçelerini verdiler.

Bu firma ahde vefa nedir bilmiyor

Aslında yapılan bu uygulama ile Çınaray firması belediyeyi küçük düşürmeye çalışıyor. Akçakocalı esnafın gözünde belediyeyi rencide etmeye yönelik bir algı operasyonunu hayata geçirmeye çalışan Çınaray firmasının hesaba katmadığı şey ise, halkın bu haksızlığa vereceği tepki.

Akçakoca Belediyesi’nin teminatları borcu ödemeye zaten yeterken, belediyenin bir tek kalemde bu parayı ödeyip hesabı kapatma imkanı da zaten var.

Belediyenin Çınaray firmasına yönelik asıl tavrı, sırtından para kazandığı belediyeyi ve dolayısıyla Akçakoca halkını küçük düşürecek bir uzlaşmazlıkla hareket etmesi nedeniyle idi.

Çınaray firmasının, hiç tanımadığı üçüncü şahıslara icra mektubu göndererek belediyeyi itibarsızlaştıracak bir çaba içine girmesi, mutlaka karşılıksız kalmayacaktır. 

Okan Yanmaz o borcu o firmaya mutlaka ödeyecektir ama, Çınaray firmasının adının da bu saatten sonra Akçakoca ile aynı cümlede geçmeyeceği gün gibi ortadadır.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.