DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,430,93
BIST 8.977,121,93%
BITCOIN 22857151,16%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

273 okunma

Belediyemiz Kültürel Hizmetlerde Nerede?

ABONE OL
11/11/2017 12:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan, sosyal ve kültürel olarak geliştikçe diğer canlılardan farklılaşır.

“Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun veya diğer zeki canlı türlerinin, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder.”

Aynı toplum içinde yaşayan bireylerin, hayatlarını devam ettirebilmek için zorunlu olarak yapmak zorunda kaldıkları işler dışında, kendi gelişimleri için harcadıkları emek ve zamanın kalitesi, o toplumun gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılıdır.

Büyük metropollerde, kentin ulaşım vb. sorunlarına takılan sosyalleşme çabaları, küçük kentlerde yoksunluğa teslim olur.

Akçakoca’mızda bu yoksunluğu tam iliklerimize kadar hissederken, giderek artan Üniversite gençliğine, zamanını çok iyi değerlendirebileceği kültürel mekanlar sunamamanın mahçubiyetini de yaşamaktayız.

Bu nedenle; Yerel Yönetimlere yol, bahçe vb. çalışmalar dışında kültürel alt yapı oluşturma görevi de düşmektedir.

Yapılacak kentsel dönüşüm ve meydan projesinde; sinema ve tiyatro salonlarının yanı sıra, sanatsal aktivitelerin de yapılabileceği mekanlar olmalıdır. Meydanı AVM’lerle doldurmak yerine, AVM’leri araçlarla gidilebilecek köylere doğru çekmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. ( Birçok yerde AVM lerin kendi araç ring hatları vardır)

Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde; kentin merkezinde ( kalbinde) yer alacak binalar şehrin sosyal kültürel mekanı olarak tasarlanmalı; Bu alanlarda, Müzik, resim, folklor, tiyatro, drama gibi çok çeşitli kurslar yer almalı, vizyonda olan filmler getirilmeli, tiyatro çalışmaları yapılmalıdır.

Kursiyerlerine çalışma mekanı bulmakta zorlanan ve neredeyse halkımızın sosyal faaliyete olan ihtiyacının tamamını karşılamaya çalışan Halk eğitimle işbirliğinin geliştirilerek; Kent Konseyinin canlandırılması, Kent orkestrası, koro ve horon guruplarının oluşturulabilmesi için, önce çalışma mekanı ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu çalışmalara yeterince önem verilse, çalışma mekanları tahsis edilebilse, çok küçük bütçelerle, yerel renklerle ulusal ve uluslararası festivaller bile düzenlenebilir.

Akçakoca’nın geleceğine daha geniş açıdan bakarak; yol, su, elektrik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel hizmetlere de değer vermek ve ona göre yatırım yapmak gerekiyor.

Yoksa, hem gençliğimizi, hem geleceğimizi kaybedeceğiz.

Bu vesile ile; Akçakoca Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen “ Eski Akçakoca Fotoğrafları”ndan oluşan sergiyi, kimliğimizi hatırlamak için geçmiş fotoğrafların ne kadar değerli olduğunu bizlere göstermesi açısından çok önemsiyor, emeği geçenleri kutluyorum. Sergilenen fotoğrafların, bizim kültürel birikimimizin bir parçası olduğunu bir kez daha anladık.

Özetle, bugünden yarına neyi biriktirebildiğimiz çok önemlidir. Meydan Projesinde yer alan binaları AVM’lere dönüştürmeyiniz ve lütfen çok geç olmadan, Genç, yaşlı, öğretmen, öğrenci, doktor, eczacı, işçi, emekli, ev kadınları vd…için Sosyal ve kültürel yaşam alanı yaratmak için yatırım yapınız.

Değerli Yerel Yöneticilerimiz, Bizleri sadece çalışan ve sonrasında televizyonundan başka eğlencesi olmayan insanlar olmaktan kurtarınız. Akçakoca’ya hayat veriniz…


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.