DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8134 0.21%
ALTIN 2.498,590,58
BIST 9.453,65-0,74%
BITCOIN 21170936,81%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

364 okunma

Belediye’nin gezi teknesi istifaya yol açacak mı?

ABONE OL
31/01/2021 10:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, Akçakoca Web Tv stüdyosunda katıldığı bir tartışma programında, Akçakoca Belediyesi’nin gezi teknesi olan Pusula isimli katamaranla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Gezi teknesinin ekonomik olarak battığını ileri süren Abanoz, Belediye’den konuyla ilgili olarak yapılmış olan ”10 milyona alıcısı var” şeklindeki açıklamayı anımsatarak tekne işletmesinden de sorumlu olan Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş’ın cevaplaması için sorular sordu.

Kendisinin de balıkçı ve gemici bir aileden geldiğini belirten ve tekne konusunda yeterince deneyimi olduğunu ileri süren Abanoz, Belediye’nin tekneyi 10 milyona satması halinde kendisinin derhal istifa edeceğini canlı yayında söyledi.

CHP ilçe başkanı Abanoz’un istifasını ortaya koyarak cevaplamasını istediği gezi teknesinin fiyatı konusunda gözlerin çevrildiği isim ise Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş oldu.

Bilindiği üzere gezi teknesinin gelirleriyle ilgili olarak Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bir Meclis oturumunda belediye meclis üyelerine yaptığı bir açıklamada, Pusula Katamaran’ın birkaç aylık sezonda 1 milyon lira gelir elde ettiğini söylemiş, pandemi kısıtlaması nedeniyle faaliyetleri durdurulduğu için milyonlarca lira gelir elde edecek olan teknenin zorunlu olarak liman içine demirlendiğini söylemişti.

Yanmaz ayrıca, Pusula Katamaran’ı 10 milyon liraya satın almak isteyenlerin olduğunu da ifade etmişti.

Yapılan bu açıklamaları hatırlatan CHP ilçe başkanı Abanoz, 1 milyon lira gelir elde edildiğine inanmadığını söyledi. Başkan Abanoz, bu gelirlerle ilgili ve ayrıca giderleri de gösteren resmi belgelerle bir açıklama yapılmasını beklediklerini söyledi.

Personel maaşlarını ödeme güçlüğü çeken Belediye’nin gezi teknesini derhal satması gerektiğini ifade eden Abanoz, teknenin 10 milyon liraya alıcısı olduğuna inanmadığını söyleyerek, ”10 milyona satsınlar ben istifa ederim” dedi.

Bu açıklama üzerine Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş’ın teknenin gelir ve giderlerinin ne olduğuyla ilgili olarak bir açıklama yapması bekleniyor.

Öztaş’ın, kurum müdürü olarak teknenin 10 milyon liralık bir piyasası olup olmadığı ve alıcı bulunup bulunmadığıyla ilgili olarak da kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapması bekleniyor.

 

 işte Akçakoca Web TV stüdyosunda gerçekleşen o tartışma…

https://www.facebook.com/akcakoca.webtv.1/videos/449389926197071

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.