DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.301,311,06
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22996763,01%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

447 okunma

BELEDİYE’NİN İTİBARINA SALDIRI VAR… YANMAZ SUSKUN

ABONE OL
15/05/2019 11:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde bazı haber sitelerinde yer alan ve Akçakoca Belediyesinin personelini telefon hırsızlığı yapmakla suçlayan asılsız haberlere karşı belediye personeli tepki verirken, gözler, hırsızlıkla itham edilen personeline sahip çıkmayan Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a çevrildi.

Belediye’nin iki müdürlüğü ile bir GSM firması arasında yapılan hizmet alım sözleşmesiyle ilgili olarak yalan haber yapan basın gruplarına karşı, belediye personeli yasal haklarını korumak amacıyla mahkemeye başvurma seçeneğini değerlendirirken, konunun kendisine aktarıldığı isim olan Başkan Yanmaz’ın kendi personelini iftiralara karşı korumaması ise hayretle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak rahatsızlıklarını ifade eden bazı belediye çalışanları, meselenin ne olduğuyla ilgili olarak kendilerine sorulması halinde gerekli bilgilerin zaten verileceğini, yapılan karalama haberlerle kurum olarak tüm belediyenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ifade ettiler. 

Alınan bilgilere göre ise olayın aslı şu:

Cüneyt Yemenici’nin başkanı olduğu belediye yönetimi döneminde bir GSM firmasıyla bir sözleşme yapılmış. Sözleşmeye göre Fikret Albayrak döneminde sözleşme yapılan diğer bir firmadan alınan hizmet, hem daha kapsamlı hem de daha ucuza satın alınmış 

Albayrak döneminde sözkonusu GSM firması ile 2 yıl şartı ile satın alınan hizmet, henüz bitmesine bir yıl kaldığından, sözkonusu firma sözleşmeden vazgeçme karşılığında Belediye’den 49 bin lira ödenmesini talep etmiş. 

Belediye yetkilileri bu durumu yeni sözleşme yapacakları firmaya iletince, yeni firma 49 bin liralık desteği kendilerinin vereceğini taahhüt etmiş.

Belediye’nin ucuza hizmet almasını sağlayacak ve kasasından bir tek kuruş para çıkmayacak olan bu durumun gerçekleşmesi için yeni firma ile duruma uygun bir protokol yapılmış.

Protokole göre, yeni GSM firması prosedür gereği bu ödemeyi nakit para ile yapılmış olarak gösteremeyeceklerini, ancak bu rakama denk gelecek şekilde 30 adet cep telefonu verilmiş gibi gösterebileceğini söyleyince, belediye tarafından bu seçenek makul görülmüş.

Sonuç olarak belediye personeline gerçekte telefon verilmemiş. Sadece telefon verilmiş ve de değerinde satılmış gibi 49 bin lira belediyenin hesabına girmiş.

Bu yapılan işlemin prosedür gereği yapıldığını herkes bilirken, gerçekleşen işlemin sonucunda belediyenin kasasından bir tek kuruş çıkmadığı gibi, Akçakoca belediyesi, daha önce başka bir GSM operatöründen satın aldığı hizmeti, yeni firmadan çok daha ucuza almaya başlamış.

Basit bir prosedür işlemini telefon hırsızlığı yapılmış gibi lanse eden havuz medyasına ise tepkiler artarken, asıl merak edilenin ise, Belediye’nin telefonlarının çalındığını iddia eden haberler yapıp belediye personelinin itibarını zedeleyen bu iftiralara karşı Okan Yanmaz’ın personeline sahip çıkıp çıkmayacağı.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.