DOLAR 32,5187 0.13%
EURO 34,8275 0.09%
ALTIN 2.496,170,49
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20839411,02%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

357 okunma

Belediye’nin vatandaştan alacağı 20 milyon liraya dayandı

ABONE OL
21/10/2020 18:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinin vatandaştan alacağı olan çevre temizlik, su tahsilat, emlak, kiralar ve çeşitli gider faturalarının tahsil edilemeyen rakamı toplamda 16 milyon liranın üzerine çıkarken, vatandaşın ödemediği paralar nedeniyle belediyenin maaş ödeyememe krizi giderek derinleşiyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ilçeyi derinden sarsan sel afeti nedeniyle vatandaştan alacaklarını tahsil etmeyen Akçakoca belediyesi, bu sene Mart ayından itibaren etkisi altına girdiğimiz pandemi dolayısıyla tahsilat yapamıyor.

Pandemi yüzünden vatandaşın sadece sağlık olarak değil, ekonomik olarak da olumsuz etkilendiğini gören Belediye Başkanı Okan Yanmaz, zor durumda olan vatandaşlardan alacakları isteme konusunda esneklik gösterilmesini istedi.

Vatandaşı zor durumda bırakmak istemeyen belediye yönetimine karşı, İller Bankası’ndan her ay gelen paranın büyük bölümü kredi borçları kesintilerine gidince, Belediye’nin personele yapması gereken maaş ödemeleri de zora girdi.

Gelir ve gider dengesi açık vermeye başlayan belediyeyi maaş veremez duruma sokan en önemli etkenlerden biri de vatandaşın belediyeye olan borcunu ödememesi. Vatandaştan alacağı 16 milyonu aşan belediyenin bu zor durumuna karşı, borçlu vatandaşların borçlarını ödemesi şart. 

Belediye’nin vatandaştan alacağını düzenli bir biçimde tahsil edebilir duruma gelmesi, personel maaşlarının da sorunsuz bir şekilde ödenmesine yol açacak.

Belediyeye olan ödemelerini düzenli olarak yerine getiren sorumlu vatandaşlara teşekkür ifadelerinden başka söyleyecek bir söz olamaz. Ama diğer yandan borcunu ödemeyen Akçakocalıların, maaşlarını alamayan belediye personeline karşı da sorumlu olduklarını hatırlatmakta fayda var. 

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.