DOLAR 32,6011 0.38%
EURO 34,8230 0.24%
ALTIN 2.506,860,91
BIST 9.473,81-0,53%
BITCOIN 20997065,28%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

295 okunma

”Bir işi de doğru yapsanız dişimi kıracağım”

ABONE OL
20/05/2019 09:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın çiçeği burnunda Belediye Başkanı ve kendisini pohpohlamaktan başka işi olmayan bankamatik cenah, yeni bir sakat uygulamayı daha reklam sosuna bulayıp Akçakoca’ya servis ettiler.

Neymiş, Okan Yanmaz öğrenciler için otobüsleri ücretsiz yapmışmış.

Gerçekten öyle olsa öğrenci velileri bu uygulama karşısında göbek atarlardı. Ama bırakın göbeği şikayet ediyorlar.

Neden mi şikayet ediyorlar? Anlatayım.

Efendim, olay öyle alayı vala ile şişirerek haber yapıldığı gibi değil bir kere.

Olay şu; MHP’nin Belediye Başkan Adayı Okan Yanmaz, seçim dönemi çalışmalarında daha fazla oy alabilmek için velilere şirin gözükecek bir söz veriyor.

‘Şayet’ diyor, ‘seçilirsem ilköğretim okulları öğrencilerine otobüsleri ücretsiz yapacağım’ diyor.

Güzel bir vaat. Tutuyor.

Seçimleri kazanan Yanmaz, ilk Belediye Meclisi oturumunda bu jesti Meclis’e sunuyor. Meclis’teki tüm partilerin üyeleri de destek veriyor ve karar hayata geçiyor.

Fakat bir sorun ortaya çıkıyor. Yanmaz’ın kulağına ne fısıldanıyorsa, bir sonraki oturumda ilköğretim öğrencilerinin sınırsız – ücretsiz otobüse binme hakları 4 seferle sınırlandırılıyor.

Olaki öğrenci fazladan bir kere otobüsü kullanacak olsun, işte o zaman bileti kuzu kuzu bayılacak.

Gel görki bu bedava otobüs mevzuu öğrenci velilerini hiç de mutlu etmiyor.

Çünkü veliler, ilköğretim öğrencilerinin çok azının otobüsleri kullandığını, asıl ihtiyaçlı olanların lise öğrencileri olduğunu ileri sürüyorlar.

Birkaç öğrenci velisi ile bu konuyu konuşma fırsatım oldu. Sordum öğrendim. Veliler haklı.

Bir kere ilköğretim öğrencilerinin büyük çoğunluğu iki nedenle otobüsleri kullanmıyor.

Birinci neden, çocukların küçük olması nedeniyle velilerin ellerinden tutarak ya da arkadaşları ile birlikte okula gitmeleri.

İkincisi de her mahallede ilkokul olduğundan, evler otobüse binmeyi zorunlu kılacak bir mesafede olmadığından tercih edilmiyor.

‘Oysa‘ diyor lise talebesi velisi. ‘Liseler belli noktalarda olduğundan ve adrese dayalı olmak yerine puanla girildiğinden, her farklı mahalleden lise talebesi mutlaka otobüsü kullanmak zorunda kalıyor’ diyorlar.

Doğru da diyorlar bana göre. Eğer otobüsler ücretsiz olacaksa bu hakkın asıl olarak lise öğrencilerine tanınması şart.

Oysa yapılan şey, çocuklarımıza yönelik sahici bir hizmeti vermek değil, sadece üç beş öğrencinin yararlanabileceği bir şey üzerinden bir kez daha şov yapmak.

Yahu Allah aşkına… Tamam, güzel bir şey yaptığınızda yerlere kadar saygıyla eğilip sizi takdir edeceğim ama bir kere de olsun yarım yamalak bir iş yapmayın kardeşim.

Lise öğrencileri yağmurda çamurda otostop yaparken, annelerin ellerinden tutup okula götürdüğü çocuklara ücretsiz otobüs işi hangi akla hizmet bir çalışma.

Bir kerecik olsun yarım yamalak bir işe soyunmayın. Bir kere olsun gerçekten doğru – düzgün bir iş yapın da ben de dişimi kırayım sizin için.

Bir kerecik yahu.

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.