DOLAR 32,6029 0.27%
EURO 34,8030 0.38%
ALTIN 2.411,02-0,88
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21564360,28%
Düzce
22°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

297 okunma

BİR VATANDAŞIN ‘KAZA’ İSYANI

ABONE OL
07/01/2018 11:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trafik kurallarına uyulmaması, dikkatsizlik, bilgisizlik ve sorumsuzluk gibi bir çok nedenle yaşanan trafik kazalarında yitip giden canlara ‘Dur’ denilmesini isteyen Gölyakalı bir vatandaş, kaleme aldığı mektupta yaptığı araştırmalar neticesinde elde ettiği sonuçları sıraladı ve “Hep beraber çözüm için elimizi taşın altına koymaya davet ediyorum ve insanlık adına yalvarıyorum.” çağrısı yaptı!

Uzun süredir ülke çapında en aza indirgenmesi için çalışmalar yürütülen trafik kazalarına kafa yoran Gölyaka’ya bağlı Zekeriya Köyü’nde yaşayan Adem Akkaya, haber merkezimize gönderdiği mektupta trafik kazalarının önüne geçilmesi için kendince yaptığı tespitleri paylaştı.

  “Saatte 46 kaza meydana geliyor”

Türkiye’de ortalama saatte 46 kaza meydana geldiğini, günde 10 kişinin hayatını kaybettiği ve sayıları açıklanamayan sakat kalan insan olduğunu belirten Akkaya, kaleme aldığı mektuba şöyle devam etti:

“Yetim kalan çocuklar, sönen ocaklar sanki güzel ülkemizin kaderiymiş gibi. Medya kuruluşlarında yeterince gündem olmayışı, çözüm için açık oturumlarda tartışılmaması bir vatandaş olarak beni çok üzüyor. Bunun hep beraber çözüm için elimizi taşın altına koymaya davet ediyorum ve insanlık adına yalvarıyorum. Bu sorun çözümsüz değildir ve bir vatandaş olarak benim acizane olarak bu sorunun çözümü için bilgi birikimlerimi sizler aracılığı ile paylaşmak istiyorum.

“Mevzuat hatalarını 3 yıldır araştırıyorum”

Karayolları ve mevzuat hatalarını- uygulama yanlışlıklarını 3 yıldır araştırıyorum. Çıkardığım sonuçlarda aşağıdaki gibidir.

Bilgisiz sürücü kursları,

Bilgisiz sürücü kursu belgesi veren hocalar,

Kursta öğrendiklerini unutturacak kadar sokaklarda – caddelerde ve yollardaki uygulamalar,

Okullarımızda adı olup sözde kalan trafik eğitimleri için eğitim parklarının yapılmaması,

Aile doktoruna verilmesi gereken yetkinin verilmemesi,

Trafik dedektiflik kurumun un olmaması – kurulmaması gibi bir çok nedenler sıralayabiliriz.

Bunun sonucunda da, insanlarımız ölüyor. Milli servetimiz ve milli hasılamız çok büyük zararlar görmektedir. Bu durumu hepimiz bilmeliyiz ve tartışarak çözüm üretmeliyiz.” 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.