DOLAR 32,5018 0.25%
EURO 34,5876 0.24%
ALTIN 2.490,140,29
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2021336-3,63%
Düzce
25°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

291 okunma

BİRİ BUNA DUR DEMELİ

ABONE OL
05/05/2017 10:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Her geçen gün göç veren, ailelerin hızlı bir şekilde terk ettiği Akçakoca’mızın büyük sorunu olan ev kiralarının dur durak bilmeyen yükselişi, halk tarafından tepkiye yol açmaya devam ediyor.

Gençlerin işsizlikten yakındığı, yatırım konusunda en alt sıralarda yer alan, işsizliğin ve kişi basına düşen aile geçim ücretinin de altlarda olduğu bu ilçede, kirada oturanların dertleri herkesinkinden büyük.

2+1 dairelerin dahi kiraları çarşı merkezine yakınlık derecesine göre 800 ila 1.000 TL. den başlıyor. Oda sayısı, kullanım alanı büyüklüğü ve metrekare yükseldikçe kiralar adeta uçuşa geçiyor.

İşsizliğin artış göstermesine karşılık turizmin ve yatırımların durma noktasına geldiği ilçemizde başlarını sokacak kiralık bir yuva arayan ilçe sakinlerimiz, ”burası İstanbul’u geçti” diyerek sorun hakkında tepkilerini dile getiriyorlar.

Üniversite öğrenimi için ilçemize gelen öğrenciler de seslerini bir türlü duyuracak merci bulamıyorlar.

Akçakoca’da gerek öğrenci yurtları gerekse apart sayısının da düşük olması öğrencilerinin öğrenim giderlerinin gereğinden fazla artmasına yol açıyor.

Öğrenci velilerini zor durumda bırakan barınma masraflarının yanı sıra pahalılaşan şartlar nedeniyle öğrenimlerini yarıda bırakanların da olduğu ifade ediliyor.

2017-18 yüksek öğretim döneminde açılacağı ifade edilen Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesinin açılmasıyla birlikte ilçeye ilk etapta gelmesi beklenen öğrenci sayısı 500 ile 1.000 dolayındadır.

Bu öğrencilerin barınma ihtiyaçlarıyla konutların kira bedellerinin ilçenin ortalamasının çok üzerine çıkacağı kesindir.

Merkeze yakın her bir konutun 4-5 öğrencinin bir araya gelmesi sonucu kiralanmasıyla emlakçı dükkanlarının camlarını, vatandaşların ödeyemeyeceği kira bedelleri süsleyecektir.

Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının ilgi gören projelerinden biri de dar gelirli ailelere yapılması planlanan toplu konutlar meselesiydi.

TOKİ eliyle Türkiye’nin birçok noktasında dar gelirli ailelere kira öder gibi ev sahibi olması imkânının bir benzerinin Akçakoca’da hayata geçirilmesi aciliyet taşımaktadır.

Zira, Akçakoca’da yapılmış olan TOKİ konutları, arsa değerlerinin oldukça yüksek olması nedeniyle dar gelirli vatandaşların değil, orta ve yüksek gelir gruplu ailelerin yararlandıkları bir proje olarak kalmıştır.

Sonuç olarak… Konut ihtiyacı yüksek olan Akçakoca’da kamu desteği ve sosyal projeler aracılığıyla, düşük gelirlilerin başlarını sokacak bir yuvaya sahip olmaları elzemdir.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.