DOLAR 32,3752 0.16%
EURO 35,0362 -0.18%
ALTIN 2.324,760,24
BIST 9.097,250,19%
BITCOIN 2262862-0,61%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

511 okunma

BÖLGEDE İLK… ROTARACT’LAR PLAJA KİTAPLIK KURDULAR

ABONE OL
04/08/2018 21:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Rotaract Kulübü üyeleri tarafından Akçakoca’nın Mavi Bayraklı plajına yerli ve yabancı turistlerin okuyabilmeleri için kitaplık yapıldı.

İlçenin Mavi Bayraklı plajı olan Çuhallı plajına, Rotaract üyeleri meyve kasalarından dönüştürülmüş malzemeyi kuma gömerek kitaplık oluşturulup, kitapları raflarına dizdiler.

DÜ Akçakoca Rotaract Kulübü Başkanı Raşit Ozan Turna, gazetemize yaptığı açıklamada, Akçakoca’da ilk olan beach kitaplık projesini hayata geçirdiklerini söyledi

Bu kitaplığı oluşturmak için bir aydan beri kitap topladıklarını belirten Turna, “Güzel sahillerimiz, mavi bayraklı plajlarımız var. Ancak insanların okuma alışkanlıkları olmamasından dolayı böyle bir proje geliştirdik. Maliyeti biraz yüksek oldu. Kavun kasalarından kitaplığımızı oluşturduk. Malzemeleri eş, dost ve arkadaşlardan temin ettik. Kasalarımızı yerleştirdikten sonra küreklerle kazıyıp kuma gömdük. Bugün bu projeyi bitirdik ve çok mutluyuz” dedi.

Turna konuşmasının sonunda ise, ”umarım insanlar buradaki kitapları okumak için alırlar ve tekrar yerine koyarlar. Yaklaşık 200 kitap var. Kısa zamanda toplayabildiğimiz bunlar. Diğer arkadaşlardan beach kitaplığımıza eş ve dostlardan kitap getirmelerini bekliyoruz. “

Geçmiş dönem Akçakoca R.K. kurucu başkanı ve 2430. Bölge Video Tanıtım Komitesi Başkanı Cemil Gülez de yaptığı değerlendirmede, Beach kitaplık projesinin Türkiye’de belki de plajda kurulan ilk beach kitaplık projesi olduğunu söyledi.

Bütün sahillerimizde görmek istediğimiz olayın kitap okuyan misafirler olduğunu vurgulayan Gülez,” İnsanlar burada güneşlenirken, denize girerken, boş vakitlerinde kitap okusunlar amacıyla bunu yaptık. Burada turistler kitapları alıp da gidebilirler. fakat eve götürüp, okuduktan sonra o kitabın yanı sıra başka kitap getirirlerse de  daha güzel olur. İnsanların biraz daha okuyup, boş vakitlerini dolu dolu değerlendirmelerini istedik. Bu amaçla bu projeyi başlattık. İnşallah daha da devamı gelecek” dedi.

Sahillerde bu projeyi genişleteceklerini aktaran Gülez, sözlerine şöyle devam etti:

Belediye ve Kaymakamlık birimleri eliyle mücadele verilerek üçüncü Mavi Bayrak’a da sahip olduk. Onlara teşekkür ediyoruz. Bu projeyi mavi bayraklı üç plajımızda da hayata geçirme düşüncesindeyiz. İlk olarak burayı tercih ettik. Çünkü burası halkın biraz daha rağbet gösterdiği bir plajımız. İnşallah mavi bayrak sayımız daha da çok olur. Bizler de bu mavi bayraklı plajlarımıza bu kitaplıklardan daha çok yaparız.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.