DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0604 -0.22%
ALTIN 2.282,190,22
BIST 8.973,131,89%
BITCOIN 22838891,33%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

297 okunma

BOLU’DA HDP BİNASINA SALDIRDILAR PARTİ BAYRAKLARINI YAKTILAR

ABONE OL
05/06/2018 12:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu’da seçim çalışmaları kapsamında parti binasına bayrak asmak isteyen HDP yöneticileri ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı üzerine parti binasına sığınan HDP’liler ışıkları kapatarak kapıları kilitledi.

Aralarında MHP Bolu 1. sıra milletvekili adayı Adem Evcil ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün’ün de buluınduğu saldırgan grup HDP flamalarını indirerek ateşe verdi. Saldırganlar daha sonra ‘Ülkücü yemini’ edip dağıldı.

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ ‘YAŞANACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİM’ DEDİ İDDİASI

Bolu’nun en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi’nde tüm siyasi partilerin bayraklarının asılı olduğu alanda bulunan HDP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binasının önüne gece saat 01.00 sıralarında HDP bayrakları asıldı. 

Mezopotamya Ajansının iddiasına göre bayrak asılmasına izin vermeyen Bolu Güvenlik Şube Müdürü “Buraya bayrak asarsanız sizi gözaltına alırım. Yaşanacaklardan da ben sorumlu değilim” dedi.

Polisin bu sözlerinin ardından yaklaşık yüz kişilik ülkücü bir grup parti binası önünde toplandı

MİLLETVEKİLİ ADAYI VE ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI DA SALDIRGANLAR ARASINDA

Doğan Haber Ajansı’nın aktardığına göre Saldırı nedeniyle HDP’liler parti binasının içine girip ışıkları kapatarak, kapıları kilitledi. Bu sırada aralarında MHP Bolu 1. sıra milletvekili adayı Adem Evcil ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün’ün de bulunduğu kalabalıktan bazıları HDP flamalarını indirdi. Grup daha sonra bu flamaları ateşe verdi.

Bolu’da seçim çalışmaları kapsamında parti binasına bayrak asmak isteyen HDP yöneticileri ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı üzerine parti binasına sığınan HDP’liler ışıkları kapatarak kapıları kilitledi. Aralarında MHP Bolu 1. sıra milletvekili adayı Adem Evcil ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün’ün de buluınduğu saldırgan grup HDP flamalarını indirerek ateşe verdi. Saldırganlar daha sonra ‘Ülkücü yemini’ edip dağıldı.

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ ‘YAŞANACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİM’ DEDİ İDDİASI

Bolu’nun en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi’nde tüm siyasi partilerin bayraklarının asılı olduğu alanda bulunan HDP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binasının önüne gece saat 01.00 sıralarında HDP bayrakları asıldı. Mezopotamya Ajansının iddiasına göre bayrak asılmasına izin vermeyen Bolu Güvenlik Şube Müdürü “Buraya bayrak asarsanız sizi gözaltına alırım. Yaşanacaklardan da ben sorumlu değilim” dedi. Polisin bu sözlerinin ardından yaklaşık yüz kişilik ülkücü bir grup parti binası önünde toplandı.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LEHİNE SLOGAN ATTILAR’

Mezopotamya Ajansı’na bilgi veren HDP Bolu İl Örgütü temsilcileri, saldırganların iktidar ve cumhurbaşkanı lehine de sloganlar attığını söyledi.

‘TELSİZ SESLERİ DE GELİYOR, POLİS İZİN VERİYOR’

Saldırı anında il binasına sığınan partililer, bayrakların yakıldığı anı cep telefonları ile kaydettiler. Mezopotamya Ajansının paylaştığı görüntülerde çekimi yapan partilinin “Ya bak telsiz sesleri de geliyor. Polis izin veriyor. Allah aşkına ya” dediği duyuluyor.

‘TEPKİMİZİ ORTAYA KOYDUK’ DİYEREK OLAY YERİNDEN AYRILDILAR

Saldırganlardan İsmail Akgün, kendilerinin tepkilerini ortaya koyduklarını savunarak bundan sonra olayın güvenlik güçlerine intikal ettiğini, onların gerekeni yapacağını söyledi. Grup ‘Ülkücü yemini’ ettikten sonra ellerini kollarını sallayarak olay yerinden ayrıldı. (kaynak: evrensel web TV)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.