DOLAR 32,4450 -0.14%
EURO 34,7743 -0.62%
ALTIN 2.439,040,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2078138-0,93%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

287 okunma

Bu kısır tartışma transfer getirir

ABONE OL
09/07/2019 14:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ağırlaması, son günlerin ilçede sık konuşulan konuları arasında yer alıyor.

CHP’li İmamoğlu’na MHP’li bir belediye başkanının, biraz da alışılmış ölçülerin dışına taşan bir ihtimam göstermesi belli ki bazı kesimleri rahatsız etmiş.

Bence bu kesimler rahatsız olmaya devam etmeliler.

Çünkü, son yılların ayrıştırıcı – kutuplaştırıcı siyasetinden nemalanmaya alışmış bu cenahın ezberleri bozulmaya başladı ve bence Okan Yanmaz bu noktada kendilerine sırlı bir ayna tuttu.

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını inançları, kimlikleri, siyasi tercihleri, tüketim alışkanlıkları vesaire üzerinden bölerek siyaset yapan, oy devşiren bir kısım siyaset ehli, farklı kimlik ve siyasi aidiyetlerden gelen iki belediye başkanının birbirlerine dost eli uzatmasını istemeyecek tabii ki.

Bu kesim rahatsız olmalı bence.

Belediye başkanları, siyasi parti mensubiyetlerini seçimden sonraki ilk gün bir kenara bırakırlar ve herkesin başkanı olurlar. İmamoğlu ve Yanmaz bunun idrakinde olan iki özel siyasetçi bana göre.

Bu iki ismin nezaket ölçüleri dahilinde bir araya gelmiş olmaları, ancak Akçakoca’ya daha fazla imkan gelmesi, Akçakoca’nın tanıtımına daha fazla katkı sunulması meselesi üzerinden ele alınmalıdır.

İmamoğlu’nun Akçakoca ziyaretiyle kim ne kazanmıştır, isterseniz bunu bir yorumlayalım.

Öncelikle bu ziyaret yaygın medya organlarında çok olumlu bir biçimde yer almış, Akçakoca’nın festivaller üzerinden hedeflenen tanıtımından belki de daha fazla katkı sunmuştur.

Sonrasında, bu ziyaret esnasında Başkan Yanmaz’ın İmamoğlu’na takdim ettiği mavi dosyada bir takım talepler yer almış ve edindiğim bilgilere göre İmamoğlu bu taleplere karşı gerçekleşme yönünde söz vermiştir.

Ziyaretin bir diğer pratik kazanımı ise İSKİ tarafından Akçakoca’ya yapılacak olan ileri teknolojili atık su biyolojik arıtma tesisinin yapılmasını hızlandırmaya hizmet etmesidir.

Akçakoca, İSKİ havzasında yer aldığı için İstanbul Belediyesi ile, MTA kampı olarak bilinen Ankara Belediyesine ait sosyal tesis nedeniyle de Ankara belediyesi ile sürekli temas halinde olacaktır, olmalıdır da.

Belediyecilik hizmetleri gibi kutsal bir hizmeti, bu hizmetin kazanılması sırasında gerekli olan iyi ilişkiler zeminini, sırf particilik yapılsın diye birilerinin önyargılarına kurban edemeyiz.

Farklı siyasi partilere mensup olunsa dahi, o hizmetler Akçakoca halkına getirilecektir. Akçakoca’nın misafirperver halkı da bu seviyeli işbirliğinin her daim arkasında duracaktır.

Son olarak tezvirat sevicilerin dolaşıma soktuğu niyet mektuplarına da değinmeden geçmek olmaz.

Neymiş, Okan Yanmaz CHP’ye mi geçecekmiş ?..

İyi niyetli bir karşılama törenini, iki samimi belediyeci arasındaki kucaklaşmayı içine sindiremeyenler, yaşanan bu örnek ağırlama seremonisini Yanmaz’ı linç edecekleri bir kampanyaya dönüştürmeye devam ederlerse, Okan Yanmaz’ın kendisine kalmadan, ona seçimlerde ciddi destek vermiş olan Akçakocalılar, kendisinin nerede siyasete devam etmesi gerektiğini açıkça söyler zaten.

Babadan CHP’li olan genç bir belediye başkanını saçma sapan bir bakış açısıyla sıkıştırma gafletine düşmek herkesten daha çok MHP’ye zarar verir.

MHP kurmaylarının ve milletvekili Ümit Yılmaz’ın bu konuya dahil olup, meselenin gereksiz bir biçimde uzamasına neden olmayacaklarını düşünüyorum.

 

Avşar Serencebey kaleminden… 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.