DOLAR 32,4522 0.12%
EURO 34,4928 -0.02%
ALTIN 2.473,11-0,39
BIST 9.589,91-0,93%
BITCOIN 2064610-3,99%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

343 okunma

Bulgaristan Türkleri Derneği’nden Nursen Yanmaz’a ziyaret

ABONE OL
21/01/2020 17:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BULTÜRK (Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği) Başkanı Rafet Ulutürk ve BULTÜRK Düzce Temsilcisi Nevzat Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi ve Belediye’nin Umut Işığı yardımlaşma birimi koordinatörü Nursen Yanmaz’ı ziyaret etti.

Akçakoca Belediyesi görevlileri, Rafet Ulutürk ve beraberindekileri dış kapıda karşıladılar.

Belediye binasında ise, 1989 göçü ile Bulgaristan Kırcaali’den anayurda dönen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz, hemşehrisi BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk ve beraberindekileri Akçakoca Belediye Başkanlığı toplantı salonunda kabul etti.

Karşılıklı tanışmadan sonra, Başkan Rafet Ulutürk, BULTÜRK Derneği hakkında bilgiler verdi.

Rafet ULUTÜRK; “BULTÜRK – Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği, (BGSAM) Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi’nin etkinliklerini anlattı.

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Koordinatörü Nursen Yanmaz ise konuklara kendisini anlattı.

Nursen Yanmaz aslen Kırcaalili olduğunu, 1989 Göç dalgasında daha önceki akrabalarının da yönlendirmesiyle Düzce’ye geldiklerini, hemşire olarak atamasının Akçakoca’ya yapıldığını, Akçakoca Devlet Hastanesinde çalışırken 1995 yılında Mehmet Okan Yanmaz ile evlendiğini, kayınpederinin zamanın Akçakoca Belediye Başkanı olduğunu, kendisinin zamanla Akçakoca’ya alıştığını, herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını, ilk zamanlar Kırcaali’ye uzun süre gidemediğini, son zamanlarda gidip gelmeye başladığını, mutlu bir yaşam sürdüğünü, eşi M. Okan Yanmaz ile birlikte üç dönemdir siyasetin içinde olduğunu, bu süre içinde eşini hiç yalnız bırakmadığını, insanlarla buluşmaya, insanlara dokunmaya devam ettiğini, artık keyif aldığını, eşi Belediye Başkanı seçildikten sonra da eşine yardımcı olmak, özellikle sosyal belediyecilik anlamında Belediyenin sosyal yardım birimine katkı sunmaya çalıştığını ifade etti. 

Karşılıklı hediyeler verildi

 

Keyifli geçen sohbetin ardından BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk,  Nursen Yanmaz’a “Türk Dünyasında Bir Bulgaristan Türkü; Rafet ULUTÜRK” adlı kitabı ve BULTÜRK Gazetesini takdim etti.

Nursen Yanmaz da BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk’e mahalli ürünlerden oluşan bir hediye sepeti takdim etti.

 

Nursen Yanmaz’dan kitap baskısına destek 

Görüşmede ayrıca BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk’ün birinci baskısı tükenen “Bulgaristan Türklerinin Kimlik Mücadelesi” adlı kitabın ikinci baskısının yapılmasının gereği üzerinde duruldu.

Nursen Yanmaz, kitabın ikinci baskısı için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Nursen Yanmaz ayrıca, “Bulgaristan Türklerinin Kimlik Mücadelesi” isimli kitap çalışmasının bir örneğini aldı ve ilgililere kitabın incelenmesi ve kendisine bilgi verilmesi yönünde talimat verdi.

Samimi ve sıcak bir havada gerçekleşen görüşmenin ardından Nursen Yanmaz, konuklarını bir balık lokantasında ağırladı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.