DOLAR 32,4540 -0.11%
EURO 34,7976 -0.53%
ALTIN 2.501,920,26
BIST 9.942,642,32%
BITCOIN 20697180,92%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

391 okunma

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

ABONE OL
25/04/2019 13:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Belediyesi et kombinasında yıllarca hastalıklı et kesip Düzceliler’e yedirdiler!

Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün danışmanı Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Tuncer’in incelemesiyle ortaya çıkan küpe skandalının ardından büyük ihmaller zincirine yeni halkalar eklendi.

2012-2015 yılları arasında mezbahaneyi denetlemekle görevli olan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli bir veteriner, muayene sonucunda bazı hayvanlarda hastalık tespit etti.

Ancak bunu bildirmesine rağmen hayvanlar kesilerek vatandaşın boğazından geçti. Bu duruma sessiz kalmayıp ilgili yerlere şikayet eden veteriner ise Düzce’den Sakarya’ya sürüldü.

Danışman Tuncer büyük ihmale el atmıştı

Düzce Belediyesi et kombinasında uzun yıllardır yaşanan skandal bir ihmalin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün sağlık danışmanı Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Tuncer tarafından ortaya çıkarılmasının ardından şok gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta habersiz bir şekilde kombinaya giden Tuncer, yaptığı inceleme sırasında kesilen hayvanların veteriner kontrolünden geçmeden ve küpeli-küpesiz fark etmeden kesildiğini tespit edince sorumlular hakkında tutanak tutturmuştu.

Veteriner göz yummadı, şikayet etti, sürüldü  

Bu olayı Öncü TV’nin internet sitesinde yer alan haberden öğrenerek haber merkezimize ulaşan isminin açıklanmasını istemeyen devlet kadrosundaki bir veteriner, 2012-2015 yılları arasında Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığını ve bu skandal ihmallere bizzat şahit olduğunu aktardı.

Görevi gereği hayvanlara yönelik yaptığı muayene sırasında kimi zaman hastalık tespit ettiğini ve buna rağmen hayvanların kesildiğini iddia eden veteriner, Düzceliler’e hastalıklı etler yerdirildiğini öne sürdü.

Konuyla ilgili BİMER ve bakanlığa yazılar yazdığını belirten duyarlı veteriner, bu yüzden il dışına sürgün edildiğini savundu.

“Düzceliler’e leş, verem gibi hastalıklı etleri yediriyorlardı”

Whatsapp ihbar hattımıza dilekçeleri de gönderen veteriner, şunları kaydetti:

“Sayın Öncü TV çalışan ve yetkilileri. Düzceli’yim. Düzce Gıda, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde veteriner hekim olarak çalışırken mezbahaneyi denetlemekle görevliydim. Düzceliler’e leş, verem gibi hastalıklı etleri yediriyorlardı. Bu olayları önlemek için BİMER’e ve zamanın Gıda Bakanlığı’na yazdım. Fakat beni gereksiz şikayette bulunmaktan, mesai arkadaşlarıyla uyum içinde çalışamamaktan ve kamu düzenini bozmaktan il dışına sürdüler. 3 yıldır Düzce’den Sakarya’ya her gün gidip geliyorum. Düzce halkına ve şahsıma yapılan haksızlığı bu haberde olduğu gibi duyurmak istiyorum. Bütün bu olayların belgesi elimde mevcuttur.” ​


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.