DOLAR 32,5140 -0.09%
EURO 35,0488 0.43%
ALTIN 2.434,160,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21069381,06%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

321 okunma

ÇALIŞMALAR MART AYINDA BAŞLAYACAK

ABONE OL
21/01/2020 17:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Düzce Valiliği, il genelinde çeşitli büyüklüklerde 47 köprünün proje ve korkuluklarının yapımı için gerekli ödeneğin Düzce’ye ulaştığını bildirerek, mart ayında çalışmaların başlayacağını duyurdu.



Düzce’de 17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel afetinde, Akçakoca ve Cumayeri kent merkezleri ile bu ilçelere bağlı köyler büyük çapta hasara uğradı.

Düzce Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 60’a yakın iş makinası, araç-gereç ve 80 personelle arama-kurtarma, bina yıkım ve dere yatağı temizlik çalışmaları yürütüldü.

Dilaver, Esmahanım ve Uğurlu köyleri arasındaki yaklaşık 15 km uzunluğundaki Esmahanım, Gubi ve Kıran dereleri taşkının etkilerinden temizlenirken, Düzce Valiliği, yaptığı yazılı bilgilendirmede, söz konusu derelerde mevsim şartları nedeniyle makinalı dere yatağı temizlik çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İlimizde yaşanan taşkın felaketinden sonra; Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinasyonunda, taşkından zarar gören köprülerin yapımı için DSİ Genel Müdürlüğü ilk etapta, “Düzce İli Dereleri Üzerindeki Sanat Yapılarının Yapımı ve Rehabilitasyonu 1. Kısım” işi kapsamında, Akçakoca İlçesi Arabacı ve Grup köylerinin bağlantısını sağlayan Arabacı Köyü Köprüsü’nün yapımı tamamlanarak hizmete alınmıştır. Ayrıca, Esmahanım Deresi için “Düzce-Akçakoca İlçesi Esmahanım Köyü Esmahanım Deresi Taşkın Koruma” ismi ile ödenek temin edilmiş olup, Esmahanım Deresine ait gerekli uygulama projeleri DSİ 5. Bölge Müdürlüğünce hazırlanmaktadır. Taşkın sırasında, Akçakoca ile Cumayeri ilçeleri başta olmak üzere, Düzce İli genelinde köprü ve menfez olmak üzere toplam 47 adet çeşitli büyüklülerdeki köprülerin proje ve yapımı ile 50 adet mevcut köprüde ise korkuluk yapımı işi için “Düzce İli Dereleri Üzerindeki Sanat Yapılarının Yapımı ve Rehabilitasyonu 2. Kısım”  ismi ile ödenek temin edilmiş olup, Mart ayında yapımına başlanacaktır.”  

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.