DOLAR 32,4975 0.05%
EURO 34,8556 0.2%
ALTIN 2.476,420,59
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2003481-4,07%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

333 okunma

ÇATI DAVASI BAŞLADI

ABONE OL
09/08/2017 17:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nın il çatı yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında açılan davada 9’u tutuklu 24 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Erol Solak’ın satın aldığı binanın sahipleriydiler

Düzce’de KHK ile kapatılan Fatih Koleji ve Akçakoca eski belediye başkanı Erol Solak’ın satın aldığı bina başta olmak üzere, Eda Eğitim Kurumları’na bağlı olan okul, dershane ve yurtlarda öğretmenlik yapan sanıklar ilk savunmalarını yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanmaları Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda devam ediyor.

FETÖ’nün il çatı yapılanmasında oldukları iddiasıyla yargılanmalarına başlanan 9’u tutuklu 24 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Düzce’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Fatih Koleji başta olmak üzere Eda Eğitim Kurumları’na bağlı olan okul, dershane ve yurtlarda öğretmenlik yapan sanıkların hakim karşısına çıktığı duruşmada sanık yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 sanık için hazırlanan iddianamede sanıkların örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock kullandığı, örgüte maddi destek sağladıkları, Bank Asya’da hesaplarının olduğu ve silahlı terör örgütü üyesi oldukları yer aldı.

Yaptıkları savunmalarda örgüt üyesi olduklarını kabul etmeyen sanıklardan bazıları, Bank Asya’da bulunan hesaplarının maaş hesabı olduğunu iddia etti. Bazıları ise örgütün haberleşme programı ByLock kullandığını itiraf etti.

“2-4 ay kadar kullandım, sonra sildim”

ByLock kullandığını itiraf eden sanıklardan biri savunmasında şu ifadelerde bulundu:

“Maddi imkansızlıklardan dolayı 100 TL’ye cemaate ait evlerde kaldım. Terör örgütleri ile işim olmaz. Öğrencilerle ilgilenen, onlara yardım eden biri vardı. Ona iş aradığımı söyleyince Güneş Yurdu’nda yönetim memuru olarak beni işe yerleştirdi. Daha sonra Gümüşova Liva Yurdu’na müdür yardımcısı olarak geçtim. Nisan 2015’de ByLock yükledim. “Güzel program, yükle” dediler ben de yükledim. Bazen ayetler, hadisler falan paylaşılıyordu. 2-4 ay kadar kullandım, sonra sildim. Hiçbir terör örgütüne üye değilim.”

Aynı sanık ayrıca, Mahkeme Başkanı Ferhan Acar’ın, “Öğrencilere neden yardım ediliyordu?” sorusu üzerine “Allah rızası için.” yanıtını verdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.