DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7578 -0.66%
ALTIN 2.436,020,01
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076537-1,08%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

365 okunma

Ceneviz Kalesi’ne girişler tadilat nedeniyle kapalı

ABONE OL
24/04/2020 16:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce milletvekili Ayşe Keşir, geçtiğimiz günlerde kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Akçakoca’daki Ceneviz Kalesi’nin restorasyonunun tamamlandığını ifade etmişti.

Kale’de yaptığımız incelemelerde gördüğümüz tablo, Vekil Keşir’in söylediklerinin aksine çalışmaların henüz tamamlanmamış olduğunu söylüyordu.

Ceneviz Kalesi’nin içindeki surlarda yapılan restorasyon çalışmaları, tamamlanmamış şekilde duruyordu. Surlar tamamlanmadığı gibi ağaçtan destek kirişleri de yerli yerinde duruyordu.

Kale içindeki bozuk zemin ve yürüme yolu üzerindeki yüksek otlar da henüz bu noktalarda çalışmaların nihayete kavuşmadığını gösteriyordu.

Kale’ye çıkan yol yapılmamıştı. Kale’ye gitmek için o bozuk yolu kullanacak kimsenin çıkacağını zannetmem.

Kale’de çalışmalar devam ettiğinden olmalı ki girişindeki teneke bariyerler olduğu yerde tutulmaktaydı.

Üstelik çalışmanın devam ettiği, inşaat alanına girmenin yasak ve tehlikeli olduğu, ziyaretçilere girişin kapalı olduğu da bir tabelaya yazılarak girişteki bariyerlere asılmıştı.

Kale ve çevre düzenlemesi çalışmalarının henüz bitmediği ortada. Koronavirüs tedbirleri gevşetildiğinde turistlerin ilk ziyaret edecekleri Kale’nin bir an önce tamamlanması ise oldukça büyük önem arz ediyor.

Milletvekillerimizin önceliği, Akçakoca turizmi için oldukça değerli bir yer olan Ceneviz Kalesi’nin çevre düzeni birlikte hızla tamamlanarak ziyaretlere açık hâle gelmesini sağlamak olmalı.

Tarihi Ceneviz Kalesi’nin ziyaretçileri kabul edecek aşamada olmadığını hatırlatayım istedim.

Haber- yorum: Tuncay Top

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.