DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20892641,15%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

325 okunma

CHP ADAY ADAYI GÜNDÜZ’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

ABONE OL
18/11/2018 12:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin Akçakoca seçimlerinde belediye başkan adayı olarak Fikret Albayrak ismini açıklamasından sonra, ilçe başkanlığına eleştiri oklarını savuran diğer aday Ersin Gündüz, yaşanan süreç ve gelişmelerle ilgili gazetemize açıklamada bulundu.

Gündüz, CHP İlçe başkanlığından kendisi hakkında yapılan açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını,söyledi.

CHP’nin önde gelen isimlerinin “neden bağımsız aday oluyorsun, gel partiden aday ol” ısrarları sonucunda 24 Ekim’de İlçe Başkanı Ömer Başar ve başkan yardımcısı Fehmi Alp ile Ömer Başar’ın kardeşi Asım Başar’ın da bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gündüz, o toplantıda “Başka bir adayınız varsa ben aday olmam, kimseyle bir yarışa girmem” dediğini, buna karşılık Ömer Başar’ın kendisine “26 Ekim’de süre bitiyor. Yönetimle görüşeceğim. Son başvuru gününde saat 16.45’te gel, müracaatını yap tek aday olursun. Bu tarihten sonra aday adayı kabul etmeyiz. Sana bu sözü veriyorum“ dediğini ifade etti.

Gündüz kendisinin o toplantıda ısrarla “Ömer başkan beni maddi ve manevi zarara sokma. Benim boşa harcayacak param yok. Sokarsan bu parayı partiden değil senden alırım” dediğini de söyledi.

”Ömer Bey, bu konu ile ilgili genel merkezin belirlemiş olduğu aday adaylığı başvuru tarihinin CHP Genel merkezi tarafından 19 Ekim’den 26 Ekim saat 17.00’ye kadar uzatıldığını, bu süre içerisinde Akçakoca CHP ilçe başkanlığına aday adaylığı için başvuran her canlının başvurusunu kabul etmek durumunda olduklarını söyledi” şeklinde konuşan Ersin Gündüz, Başar’ın devamında ”ancak, genel merkez tarafından ikinci kez uzatılan başvuru tarihinden sonra yapılan adaylık başvurularını kesinlikle değerlendirmeye almayacağız. Zira, CHP bir ilkeler partisidir, ilkelerin dışına çıkılamaz” dediğini söyledi.

Ömer Başar ve beraberindekiler tarafından, kalan süre içerisinde kendi adaylığıyla ilgili olarak İlçe yönetim kurulunda görüşme yapılacağının kendisine söylendiğini belirten Gündüz, ”benim de 26 Ekim 2018’de saat 16.45’te aday adaylık başvurusu için Parti ilçe binasına gelebileceğimi, bu saate kadar bir başvuru yoksa benim de tek adaylık şartımın yerine gelmiş olacağını ve başvurumu yapabileceğimi söylediler. Bunun üzerine bana önerildiği şekilde başvurumu yaptım” şeklinde konuştu.

Ersin Gündüz tek aday olarak başvuru yaptıktan sonra, devam eden günlerde katıldıkları CHP Düzce il yönetiminin yemekli toplantısı ile Akçakoca’da düzenlenen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yemeğinde kendisinin davetlilere Akçakoca CHP Belediye Başkan Adayı olarak tanıtıldığını söyledi. 

Adaylık müracaatını yapmasından sonra kendisini ilk olarak Fikret Albayrak’ın aradığını da ifade eden Ersin Gündüz, Albayrak’ın da kendisine “senin aday olmana senden çok ben sevindim. Aday adayı olmayı asla düşünmüyorum” dediğini sözlerine ekledi.

CHP Parti Meclisi tarafından aday olarak açıklanan Fikret Albayrak ile hiçbir sorununun olmadığını vurgulayan Gündüz, tepkisinin aday gösterilmemiş olmasına değil, Ömer Başar ve yakınındakiler tarafından kendisine karşı oynanan oyuna tahammül edememesinden kaynaklandığını ifade etti.

Gündüz sözlerine şöyle devam etti:

“7 Kasım’dan sonra tepkimi Ömer Başar’ın tutarsızlığına gösterdim. Her ortamda bu konuyu Ömer Başar’la tartışırım. Basın açıklaması yapacağım, gel birlikte yapalım dedim, gelmedi. Sürekli kaçıyor. Tekrar söylüyorum; Ömer Başar İlçe Başkanı olarak süreci çok beceriksizce yönetti. Söyledikleriyle yaptıkları çelişen tutarsız biri oldu. Bu nedenledir ki uğradığım zararı ve başvuru ücreti olan 3 bin lirayı kendisinden talep ediyorum. Kendisinden alacağım her kuruşu da partime bağışlayacağım. Benim sorunum süreci yönetemeyen Ömer Başar’ladır.”

Gündüz, son olarak Akçakoca belediye seçimlerine yönelik olarak yoluna bağımsız aday olarak devam edeceğinin de altını çizdi.

Bağımsız belediye başkan adayı Gündüz “Neler yapmak istediğimi halkımız bilsin istiyorum. Seçilemezsem seçilen Belediye başkanına da proejelerim belki bir ışık olur diye düşünüyorum” dedi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.