DOLAR 32,3386 0.24%
EURO 35,0872 -0.19%
ALTIN 2.307,951,35
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22840832,68%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

282 okunma

CHP ilçe başkan adayları bir araya geldi… İstişare yaptı

ABONE OL
04/11/2019 18:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşan Akçakoca ilçe kongresi öncesinde başkan adaylıklarını açıklayan isimler bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

CHP’nin ilçe başkanlığına aday olan isimlerden Tuğrul Abanoz ve Ahmet Kaya, basın toplantıları düzenleyerek başkan adayı olduklarını resmen açıklamışlardı.

Diğer iki başkan adayı Melike Gülez ve Hamdi Deniz’in ise kongre çalışmalarını yürütmekle birlikte bu hafta içinde birer basın toplantısı düzenleyerek adaylıklarını resmen açıklayacakları öğrenildi.

CHP’nin mevcut ilçe başkanı Ömer Başar, önümüzdeki dönem için ilçe başkanlığını düşünmediğini deklare etmiş, seçim döneminde hiç bir aday için çalışmayacağını, tüm adaylara eşit mesafede olacağını ifade etmişti.

4 adayın yaş ortalaması, CHP’nin ilçedeki yaş ortalamasının çok altında. Genç sayılabilecek yaş ortalamasına sahip 4 aday aynı zamanda donanım ve tecrübe açısından da oldukça ileri durumdalar.

Bu 4 güçlü ismin adaylıklarıyla birlikte eski kuşak CHP’lilerin de gençlerin önünü açmak ve tecrübeleriyle onlara yardımcı olmak yönünde bir kanaate sahip olmaya başladıklarını söylemek güç değil.

Eski kuşak CHP’lilerle birlikte akıllara kazınan seçim yenilgileri algısı, 4 yeni adayla birlikte yerini umut ve heyecan yüklü yeni mücadelelere bırakıyor.

Bazı eski kuşak siyasetçilere yönelik belediye seçimlerinde partilerinin adaylarına karşı çalışma eleştirileri, ya da kendi adayları için çalışmayarak kenarda oturma gibi eleştiriler, en azından bu kongrenin konuşulacak konuları arasına girmeyecek.

Eski kuşak siyasetçilerin bu dönemde kendilerini aday göstermeyip genç ve yenilik yanlısı isimlere şans tanımaları da, sürecin ruhuna uygun bir davranış olgunluğu olarak değerlendiriliyor.

İlçe başkanlığına aday olan 4 isim bugün bir araya gelerek kongre sürecini değerlendirdi.

Yapılan toplantı 2 saate yakın sürerken, toplantıda kongreye güçlü ve bütünleşik bir yönetimle gitmenin önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Seçim süreçlerinin yaşanacağı kongre sonunda, sürecin muhtemel ayrışma ve bölünmeye yol açmadan tamamlanmasına yönelik hassasiyet, 4 aday tarafından da dile getirildi. 

Toplantıda, şu aşamada tek bir aday üzerinden kongreye gidilmesine dönük bir fikir ortaya çıkmadı. Her bir adayın diğerlerinden bağımsız olarak kendi çalışmalarını yürüteceği, kongreye ve kongre sonunda yapılacak seçimlere kendi listesiyle katılacağı ortaya çıktı. 

Toplantı, adayların karşılıklı iyi dilek ve temenni sözleriyle sona erdi.

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.