DOLAR 32,4652 -0.07%
EURO 34,8313 -0.42%
ALTIN 2.446,650,45
BIST 9.910,762,00%
BITCOIN 20806210,89%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

246 okunma

CHP ilçe başkanı Abanoz Huzurevi’nde yaşanan soruna el attı

ABONE OL
26/01/2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un gündeme getirdiği, Akçakoca huzurevinde beliren işten çıkartma ya da istemsiz nakil konularında yetkililerden cevap bekleniyor.

Başkan Abanoz yaptığı açıklamada, Kızılay Sosyal Hizmetler Direktörü Gazi Alataş’ın Akçakoca’ya geldiğini, Akçakoca’daki yaşlılar konuk evinin de içinde yer aldığı huzurevlerinde yeniden yapılanmaya gidildiğini, bu amaçla mevcut personele başka illerde çalışma ya da istifa seçeneklerinin sunulduğunu ifade etti.

Abanoz ayrıca, personelin bir bölümü için bu seçenekler için imza istendiğini öne sürerken, imzası istenmeyen 12 kişinin iktidara yakın olmasından mı ya da başka bir ayrıcalıktan mı faydalandırıldığı sorusunu ileri sürdü.

Başka bir ile gitmek ya da istifa etmek seçenekleri için imzası alınmaya çalışılan 17 personelin akıbetlerini soran Abanoz, bu personelin kurum içinde ”profesyonel bir hizmet anlayışına geçmek” amacıyla oluşturulan şirketin bünyesine alınmak istendiğini, şirket bünyesine katılacak personelin ise şirketin her türlü karar ve baskısını kabul etmek zorunda kalacağını ileri sürdü.

Huzurevi müdürlüğünden açıklama bekleniyor

Akçakoca’yı ilgilendiren tüm konularda bir adım öne çıkarak konunun takipçisi olan CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un yaptığı bu açıklamaya karşı, Huzurevi yönetimi cephesinden ne yanıt geleceği ise merakla bekleniyor.

Akçakoca Yaşlılar Konukevi müdürü Mustafa Çakır’ın son gelişmelerle ilgili bir açıklama yapması kaçınılmaz hale gelirken, Akçakocalı 17 personelin tüm iş ve yaşam koşullarını alt üst edecek bu gelişmeye karşı ilçe halkının da tepki vereceğine hiç şüphe yok.

Pandemi ve işsizlik zaten sorun bir de siz bu yaraya tuz ekmeyin

Eğer iddialar doğruysa, Akçakoca huzurevinde çalışan personele dayatılan nakil veya istifa seçenekleri, özellikle pandemi döneminde yaşanan işsizlik sorununun çetrefilleşen yüzünü ortaya çıkartacağı gibi, olumsuz tablo, işsizler ordusuna huzurevinden katılan onlarca Akçakocalı’yı da eklemiş olacak.

CHP ilçe başkanı Abanoz’un ortaya çıkarttığı bu konunun bir hayli önemli olduğu bir gerçek. Ortada işsiz bırakılmaya çalışılan çok sayıda insan ve süreç sonunda ortaya çıkması muhtemel dramatik hikayeleri var. ”Kırk katır mı kırk satır mı” kabilinden personele dayatılan seçeneklerin hangi yaşamsal ihtiyaç üzerinden ortaya çıktığı, sorunun çözümü noktasında ise nasıl bir yol haritası izleneceği gibi meseleler, ancak yetkililerin yapacağı açıklamalardan sonra daha da netleşecek.

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.