DOLAR 32,3813 0.18%
EURO 35,0570 -0.11%
ALTIN 2.325,480,27
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2240786-2,61%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

372 okunma

CHP İlçe Başkanı, mağdur edilen Akçakoca esnafları için çözüm istedi

ABONE OL
19/06/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, pandemi sonrası normalleşme takvimi kapsamında alınan kararların çifte standarta yol açtığını söyledi.

CHP’nin Akçakoca belediye meclis üyeleri Özgür Seçkin ve Ersin Gümüş’ün de yer aldığı basın toplantısındaki açıklamasında, Akçakoca’da tüm restoranların açılmasına izin verildiğini ifade eden Başkan Abanoz, aynı sektörde iş yapan fakat ruhsatlarında bar ibaresi bulunan işyeri sahiplerinin mağdur edildiğini söyleyerek, bu ikili durumun düzeltilmesini talep etti.

”Akçakoca’da biliyorsunuz pandemiden sonra normalleşme sürecine girildi. Bir kısıtlamalar zinciri ile karşı karşıya kaldık. Bu kısıtlamalarla ilgili hala mağdur olan mekanlarımız var o mekanların sadece ruhsatında bar ibaresi olması nedeniyle bu insanlar mağdurlar” şeklinde konuşan Abanoz, ”Normalleşme sürecinde diğer içkili mekanların tümü açıkken, sadece bar ibaresinden dolayı kapalı kalan mekanlarla ilgili sayın Mahmut Tanal Düzce Valisi ile bir görüşmede bulundu. Bu konuyla ilgili özel ilgi ve alaka istedi kendisinden.” dedi.

”Bar ibaresi olan işyerleri ne zaman açılacakları konusunda gerçekten çok mağdurlar. Bizim de dile getirmemizi istiyorlar. Biliyorsunuz ki muhalefet partisi halkın avukatıdır. Bazı şeylere tepkisiz kalamıyoruz. Biz buraya muhalefet yapmak için, aslında yanlışlıkları düzeltmek için buradayız. Bazı kesimleri rahatsız edebilir ama biz yine görevimizi yapmak için buradayız. Hiçbir çekincemiz yok, hiçbir rahatsızlığımız da yok bunun da böyle bilinmesini istiyoruz” diyen Abanoz, ”Normalleşme süresini takip ediyoruz. Bu ikili tavırdan da vazgeçilmesini, bir an önce doğrunun bulunmasını talep ediyoruz. Çünkü biliyorsunuz Akçakoca bir turizm kentidir. Lafa geldiği zaman turizm kenti diyoruz ama turizmle ilgili hiçbir çalışma, hiçbir olay gerçekleşmiyor maalesef. Gerçekten mağduriyet devam ediyor. Bu konu biraz daha hassasiyetle ele alınırsa memnun olacağız” dedi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.