DOLAR 32,4508 -0.12%
EURO 34,7489 -0.67%
ALTIN 2.434,65-0,05
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2067659-1,18%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

352 okunma

CHP İlçe Başkanı, rakip adaylara teklif götürdü

ABONE OL
29/01/2020 12:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 Ocak’ta yapılan ilçe kongresinde başkan seçilen Tuğrul Abanoz, rakip adayların listelerinde yer alan bazı isimlere, ‘birlikte çalışma’ teklifi götürdü.

Siyasette çekişme ve gruplaşmaların sık sık yaşandığı CHP kongrelerinde, kongre sonrası devam eden ayrışmalar partiye zarar vermekteydi.

Akçakoca CHP’nin örgütsel olarak bu zaafa düşmemesi ve parti içinde birlik ruhunun oluşması için, seçilmiş ilçe başkanı Tuğrul Abanoz elini taşın altına koydu. 

Başkan Abanoz, rakip adaylardan Hamdi Deniz’in yönetiminde yer alan bir kadın yönetici ile yine bir diğer rakip aday olan Ahmet Kaya’nın üniversite öğrencisi kızına ‘birlikte siyaset yapma’ teklifi götürdü. 

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, Parti içinde bölünme ve kırılmalara izin vermemek adına, diğer adayların yönetiminde olan bazı isimlerin, yeni oluşturulacak çalışma gruplarında sorumluluk almalarını istiyor. 

Abanoz’un seçimlerde kendisine rakip olan diğer ilçe başkan adayı Melike Gülez’e de benzer teklifle gideceği ve yönetiminden isim isteyeceği öğrenilirken, yapılan tekliflerle ilgili olarak Hamdi Deniz ve Ahmet Kaya’dan henüz bir cevabın gelmediği de edinilen bilgiler arasında. 

Bilindiği üzere, CHP’nin Akçakoca ilçe başkanlığına aday olan tüm isimler, hem kongre öncesinde hem de kongre günü yaptıkları açıklamalarla, seçimleri kazanamamaları halinde, kazanan adayı her zaman destekleyeceklerinin sözünü vermişlerdi.  

Bu açıklamaları yapan başkan adaylarına teklif götüren Tuğrul Abanoz’a, adayların olumlu cevaplar verecekleri ve CHP ilçe yönetiminin yeni çalışma kadrosuna dahil olmalarına engel olmayacakları tahmin edilmekte.

Kongre döneminde oluşan karşıtlık havasının dağılması için mevcut ilçe başkanının diğer adaylara yaptığı tekliflere verilecek yanıt, adayların yaptıkları birlik beraberlik konuşmalarının arkasında ne kadar durduklarını göstereceği gibi, CHP’de gruplaşma istemeyen parti tabanının beklentilerine de ne ölçüde saygı duyulduğunu gösterecek.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.