DOLAR 32,4086 0.19%
EURO 35,5995 0.45%
ALTIN 2.322,590,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22961162,48%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

271 okunma

CHP İlçe Kongresi Bugün… İlçe Başkanı kim olacak?

ABONE OL
12/01/2020 10:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün yapılacak olan ilçe kongresi için, hazırlıklarda sona gelinirken, saat 11.00’de başlayacak olan kongrenin yapılacağı salon, parti bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslendi.

CHP, Akçakoca’da ilk kez bu kadar çok adayla kongre düzenliyor. Başlangıçta 5 adayın yarıştığı ilçe başkanlığında Turan Güler’in adaylıktan çekilmesiyle, kalan 4 aday arasında süregelen yarış ise son ana kadar nefes nefese sürdü. 

Bugün dananın kuyruğunun kopacağı gün. Kimin başkan olacağı, hangi yönetim listesinin 2 yıl boyunca CHP’yi yöneteceği saat 17.00’de yapılacak olan sayım sonunda belli olacak.

CHP’de ilçe başkanı ve yönetimini belirleyecek olan delege sayısı 106. Bu delegelerin biri askerde olduğu için kongreye katılamıyor. Kalan 105 delege ise kullandıkları oylarla yeni yönetimi belirleyecekler.

Adaylara gelince… Adaylardan Melike Gülez, CHP’nin Akçakoca tarihinde ilçe başkanlığına aday olan ilk kadın olma özeliğine sahip. 

Gülez, 10 yıldır üyesi olduğu CHP’de son iki dönemdir başkan yardımcılığı ve saymanlık görevlerini yürütmekte. CHP Genel Merkezi’nin eğitim vermekle yetkilendirdiği Melike Gülez, adaylıktan çekilen Turan Güler’in kendisine destek vermesiyle kazanma şansını oldukça yükselten bir isim.

Bir diğer ilçe başkan adayı Tuğrul Abanoz, 31 Mart seçimlerinde CHP’nin İl Genel Meclisi adayı olarak seçimlerde yarışan bir isim.

Abanoz, ilçe başkanlığı sürecine erkenden başlayarak yönetim listesini de erkenden hazırlayan bir aday. Abanoz’un genç ve dinamik bir liste hazırlaması ve delege nezdinde sistematik bir çalışma yürütmesinin yanı sıra, başkanlığı kazanma şansını güçlendiren bir başka etken ise ezberleri bozan bir halkçı söylemle yüreklere dokunması.    

İlçe başkanlığına aday olan bir diğer isim olan Ahmet Kaya ise, reklamcılık sektöründe yer almasının avantajlarını sonuna kadar kullanarak, kendisini ve çalışmalarını diğer adaylardan daha fazla görünür kıldı.

Kaya’nın elini güçlendiren en önemli şey, konuşmalarının alkışlarla kesilmesine yol açan güçlü hitabet yeteneği ve çalışma disiplininden uzaklaşmaması. Bir delegeyi birkaç kez ziyaret edecek kadar ısrarla yürüttüğü çalışmalar ise kazanma şansını yükselten avantajları oldu. 

CHP’nin ilçe başkanlığına aday olan son ismi ise deneyimli siyasetçi Hamdi Deniz. 

Deniz, geçmiş dönemlerde 2 defa ilçe başkanlığı yapmış olmanın ve parti içerisinde etkili olan eski kuşak isimlerle daha yakın ilişki kurmanın avantajlarıyla kongreye hazırlandı.

Delege bazlı çalışmalarında basının karşısına pek fazla çıkmayan Hamdi Deniz, çalışmalarını biraz sessiz ve derinden sürdürse de, teorik birikimini ve siyasi tecrübesini bir avantaja dönüştürebildiği taktirde, diğer arzulu 3 adaya karşı seçimi kazanabilecek bir isim.

Sonuç olarak….

Cumhuriyet Halk Partisi, Akçakoca’da ilk defa bu kadar çok ve istekli adaylarla ilçe kongresini düzenliyor. 

Adayların son bir kaç aydır yürüttükleri hummalı çalışmalara bakıldığında, görünen o ki adayların alacağı oylar birbirine yakın olacak. 

Her bir adayın yönetim kurulu listesine bakıldığında ise, kadın ve genç temsiliyet oranları da birbirine yakın. Üstelik adaylar yönetimlerinde CHP’yi ideolojik olarak temsil edecek isimlere de yer vermeye özen göstermiş. 

Yarış oldukça iddialı olsa da adayların yaptığı açıklamaların birlik ve beraberlik dilekleriyle dolu olması ve yürütülen çalışmalarda -bir iki küçük hadiseyi saymazsak- nezaketi elden bırakmayan açıklamaları, seçimi hangisi kazanırsa kazansın, gerçek kazananın CHP olacağına işaret ediyor.

CHP Akçakoca’da ilk defa hem bu kadar çok adaylı, hem de kongre sonunda kaybeden adayların da kendilerini kazanmış sayacağı bir başkanlık yarışı görüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.