DOLAR 32,4821 0.21%
EURO 34,5477 0.14%
ALTIN 2.475,13-0,31
BIST 9.531,86-1,53%
BITCOIN 2062506-4,62%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

470 okunma

CHP Milletvekilleri Akçakoca’da!..

ABONE OL
19/07/2019 20:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Düzce’nin yakınan tanıdığı iki isim olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile sağanağın etkili olduğu Düzce’yi ziyaret etti.

Düzce’nin ihtiyaç ve taleplerini her fırsatta meclis kürsüsünde gündeme taşıması ile tanınan Özkoç ve Tanal, selin büyük yaralar açtığı iki ilçede incelemelerde bulunduktan sonra Akçakoca’ya geldi.

CHP milletvekilleri, beraberinde CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru ile birlikte ilk olarak CHP ilçe bürosunu ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Özkoç, Esmahanım Köyü’nde sel nedeniyle kayıp olduğu belirtilen 7 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Özkoç afet gecesi kendisi Ankara’da iken kendisini Esmahanım köyünden aradıklarını, yardım istediklerini, ikinci katta mahsur kaldıklarını söyleyen kişinin telefonların fazla çekmediğini ve eğer şarjı biterse haklarını helal etmelerini istediğini aktardı.

Özkoç, telefon görüşmesi üzerine geç saatte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı arayarak kendisiyle görüştüğünü ve hemen bir kriz masası oluşturularak gıda ve su yardımının derhal yapılmasını istediğini söyledi.

Özkoç’un ardından bir konuşmayı da CHP İlçe Başkanı Ömer Başar yaptı. 

Başar konuşmasında ilçe yönetimi olarak afet bölgesinde bulunan 3 köye gittiklerini, Devlete ait hiç bir mekanizmayı orada görmediklerini, vatandaşların kendilerine vekillerin geldiğini ama hiç bir yardım ve aracın gelmediği yönünde şikayette bulunduklarını ifade etti.

Başar konuşmasının devamında Düzce belediyesinin yetkili ve raçlarının afet bölgesinde olması gerektiğine yönelik afetzedelerin şikayetlerini de aktardı.

Konuşmaların ardından CHP heyeti ilçe merkezinde bulunan ve afetten etkilenen işyerlerini ziyaret ederek afetzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, Milletvekili Tanal her bir talep ve şikayeti not aldı. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.