DOLAR 32,5803 0.29%
EURO 35,0120 0.1%
ALTIN 2.459,020,95
BIST 9.898,521,87%
BITCOIN 20978521,05%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

489 okunma

CHP’den Özkök Kültür Evi’yle ilgili sert açıklama

ABONE OL
15/06/2020 20:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Belediye Meclis üyeleri ve CHP ilçe yöneticilerinin yer aldığı bir toplantı sonrasında, basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Abanoz yaptığı basın açıklamasında, Akçakoca Özkök Kültür Merkezi’nin amacı dışında kullanılmasına tepki gösterdi.

Kültürel mirasların uluslar üstü bir çaba ile korunduğu çağımızda, Akçakoca’da yapılan girişimin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Abanoz, CHP’li belediye başkanı döneminde hayata geçirilen Özkök Kültür Evi’nde çok sayıda el emeği ve sanatsal çalışmaların yapıldığını söyledi.

”Özkök ailesi bu binayı kültürel ve sanatsal etkinlikler için tahsis etmiştir” şeklinde konuşan CHP İlçe Başkanı, karşılıklı olarak imzalanan antlaşmanın 4’üncü maddesinin ‘d’ bendinde belediyenin binayı kültür ve sanat çalışmaları için kullanabileceği, kamu yararına bu hususun yerine getirilmesinin Belediye’ye ait olduğunun açıkça belirtildiği ve ‘binanın başka konuya tahsis olamayacağı’ ibaresinin çok açık olduğunu söyledi.

Tarihi binanın Belediye’ye bağlı Umut Işığı birimine tahsis edilmek istendiğine vurgu yapan Abanoz, ”Umut Işığı biriminin başında Akçakoca Belediye Başkanı’nın eşi bulunuyor. Böylece bu tarihi mirasımız, kültür evimiz Belediye Başkanı’nın eşine tahsis edilmek isteniyor. Rantın çeşitli türlerini görmüştük ama böylesini görmemiştik. MHP’li belediye başkanı, sahiplerinin haberi olmadan böylesi bir tahsisi eşine yapması, tarihi mirastan ne anladığını göstermektedir.” dedi.

Bu oldu bittiyi kabul edilemez bulduklarını söyleyen Başkan Abanoz, bunun için tüm yasal girişimlerde bulunacaklarını ifade ederken, ”kültür evimiz kültür evi olarak kalacaktır” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.