DOLAR 32,5185 0.19%
EURO 34,5558 0.01%
ALTIN 2.493,240,29
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20734850,94%
Düzce
29°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

430 okunma

CHP’DEN SKANDAL KARARLAR

ABONE OL
13/05/2019 15:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akçakoca Belediye Meclisi üyeleri, ilk iki meclis oturumunda skandal kararlara imza attılar. CHP’li üyelerin Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran MHP’nin önerilerine evet demesi, özellikle zam konularında hayır yönünde oy kullanan Ak Parti grubuna karşı MHP grubuyla birlikte hareket etmesi, CHP tabanının da tepkilerini çekiyor.

Henüz iki meclis toplantısı yapılmasına rağmen, CHP’li meclis üyelerinin sergiledikleri kötü performans, çiçeği burnunda meclis üyelerinin deneyimsiz olmaları kadar ilçe başkanı Ömer Başar’ın meclis grubuyla istişare etmemesine de bağlanıyor.

Fikret Albayrak’a yapılan jesti unuttular

CHP’li meclis üyeleri henüz ilk meclis toplantısında skandal bir karara imza attılar. 2018 Meclis Faaliyet raporunu kabul etmeyip Sayıştay’a gönderme teklifi yapan MHP grubunun arkasında durarak, Akçakoca belediye yönetimleri tarihinde ilk defa yaşanan bir nezaketsizliğe ortak oldular.

Oysaki bir önceki seçimi kazanan Cüneyt Yemenici, başkanlığının ilk meclis toplantısında Fikret Albayrak dönemi faaliyet raporu oylama aşamasına geldiğinde, özellikle Ak partili bir meclis üyesinin ısrarlı Sayıştay göndermesine rağmen konuyu bağlamış ve yaptığı konuşma ile Albayrak dönemi raporunun oy birliğiyle kabul edilmesini sağlamıştı. 

CHP’li üyelerin sadece bu jest karşısında bile MHP’nin önerisini desteklememesi gerektiğini belirten bazı CHP üyeleri, tepkilerini alenen ifade etmeye başladılar.  

Suya yüzde 50 zammı desteklediler

CHP’nin belediye meclis üyelerinin tepki almasına neden olan bir diğer konu ise MHP’li üyelerin suya yüzde 50 zam yapılması teklifine evet demesi oldu.

Ak Parti meclis grubunun hayır yönünde oy kullandığı teklife karşı CHP’lilerin evet demesi, parti tabanında da şaşkınlıkla karşılandı.

Türkiye’de bazı CHP’li belediyelerin suya hiç zam yapmaması, bazı CHP belediyelerinde ise sudan para alınmaması (yasa elvermediği için faturaya 1 lira yazılıyor) uygulaması ortadayken, Akçakoca’da sosyal demokrat meclis üyelerinin hayati bir ihtiyaç maddesi olan suya zam yapılmasına destek olmaları, şaşkınlığın yanı sıra CHP üyelerinin halkçı siyasetten bihaber olmalarına bağlandı.

Akçakoca’da Cumhur İttifakı’nın yerini MHP- CHP İttifakı’mı alıyor

CHP’li meclis üyelerinin MHP’nin önerdiği ve Ak Parti’nin karşı durduğu tekliflere arka durması, akıllara Akçakoca’da ”MHP – CHP İttifakı’mı yapıyorlar” sorusunu getiriyor.

Tüm Türkiye’de CHP’li belediyelerin halkın menfaatleri doğrultusunda adım atma gayretinde oldukları, su, ulaşım gibi konularda zam yerine indirime gittikleri biliniyor.

Hal böyle iken, Akçakoca Belediye Meclisi’nde CHP’yi temsil eden siyasetçilerin şaşkınlık yaratan kararları destekliyor olması, Türkiye genelinde görülmeyen, sadece Akçakoca’ya özgü bir MHP- CHP İttifakı’nın yaşanabileceğine yönelik bir kanaate yol açıyor.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.