DOLAR 32,4513 0.11%
EURO 34,5075 0.02%
ALTIN 2.469,00-0,56
BIST 9.540,68-1,44%
BITCOIN 2057991-3,94%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

241 okunma

CHP’nin ilçe kongresine ilk kadın başkan adayı…

ABONE OL
09/09/2019 14:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhtemel tarihle Aralık ayı içinde yapılacak olan ilçe kongresine, ilk kez bir kadın aday, başkan adayı olarak katılacak. 

Halihazırda CHP İlçe Saymanı olarak görev yürüten Melike Gülez’in ilçe başkanlığını kazanması durumunda, ilçenin sosyal demokrat siyaset tarihinde de bir ilk yaşanmış olacak. 

Siyaseten tecrübesi yüksek…

Melike Gülez, son birkaç dönemdir ilçe yönetim kurulu üyesi olarak CHP içinde aktif siyaset yürüten bir isim. 

Parti örgütü içerisinde oldukça deneyim edinen Gülez, aldığı sorumlulukları sonuna dek yerine getirme özellikleri ve partisine olan yüksek sadakat duygusu nedeniyle ilçe başkan adaylarının mutlaka yönetimlerinde yer almasını talep ettikleri bir isim. 

Saymanlık ve hesap işlerinin yanı sıra, mahalle ve köy çalışmalarının da vazgeçilmez isimlerinden olan Gülez, siyasi tecrübelerini doğru kullanan, iyi iletişim ve gelişkin hitabet tarzıyla vatandaşlarla yakın bağlar kuran bir siyasetçi. 

Başarılı bir iş kadını

Siyaset basamaklarını hızla yukarıya tırmanan Melike Gülez, aynı zamanda ticaret dünyasında yer alan bir iş kadını.

Gülez, eşiyle birlikte işlettikleri turistik işletmenin yanı sıra, il dışında bulunan bazı ticari yatırımları da başarıyla idare eden bir kriz yönetim ustası aynı zamanda.

Ekonomik özgürlüğünü elinde bulunduran ve çok sayıda Akçakocalı gence istihdam kapısı aralayan Melike Gülez, ekonomik beklentilerle iş yapan ya da yapamaz duruma gelen yerel siyasetçi profilinden daha çok özgür ve bağımsız bir siyasetçi profiline sahip. 

Duyarlı bir anne…

Melike Gülez, siyasetçi ve iş kadını olmasının yanı sıra annelik sorumluluklarını da harfiyen yerine getiren örnek annelerden biri. 

Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyan bir kız evlat annesi olan Gülez, eğitiminden sosyal yaşamına kadar tüm alanlarda kızıyla kuşak farkını ortadan kaldıran bir anne. 

Adeta bir arkadaş gibi olduğu kızının kâh yabancı dil derslerinde kâh enstrüman çalışmalarında yanında yer alan ve evladının sanatçı özellikleriyle farklı duyarlı yanlarının ortaya çıkmasını sağlayan Melike Gülez, bu özellikleriyle, bilindik anne ortalamasının üzerinde yer alan sabırlı bir ev emekçisi.

Hayırsever bir cemiyet kadını

Melike Gülez, siyaset hayatı, ev yaşantısı ve iş dünyası arasında kurduğu dengeyi hayırsever çabalar içerisinde olduğu cemiyet hayatında da devam ettiriyor. 

Akçakoca Rotary Kulübü’nün üyesi olan Gülez, rotaryenlerin ilçeye yaptıkları yardımlar içerisinde hatırı sayılır katkılar sunan bir hayırsever.

Rotary Kulübü’bün ilçe genelinde yaptığı sağlık taramaları, fındık işçisi çocuklar ve fabrika işçisi kadınlara yönelik kanser ve ağız-diş taramalarında aktif olarak yer alan Gülez, Akçakoca Devlet Hastanesi’ne bağışlanan 5 adet diyaliz makinesine de maddi yardım yapan isimler arasında üst sıralarda.

Hayır çalışmaları ve sosyal projelerde reklamdan özellikle kaçınan Melike Gülez’in ilçeye maddi ve manevi olarak bundan sonra da çok katkılar sunacağı konusu ise birçok kesimin üzerinde hemfikir olduğu bir konu. 

Siyasete kadın eli değecek…

Birçok alanda başarılı işlere imza atan ve aldığı sorumlulukları layıkıyla yerine getiren Melike Gülez’in CHP kongresinde ilçe başkanı olmasıyla, Akçakoca siyasetine daha fazla nezaket ve ölçülülük gelmesi kaçınılmaz. 

Yerel siyasete hakim olan erkek egemen dil ve söylemin yanı sıra, ötekileştirici ve yok sayıcı üslubun yerini kapsayıcı ve kucaklayıcı bir dilin alması, şu günlerde ancak siyaset arenasında kadınların daha fazla sorumluluk almasıyla mümkün olacak. 

Nezaketin çevrelediği bir siyaseti sosyal demokrat bir kadınla başlatmak hem CHP ilçe yönetimi açısından hem de Akçakoca siyaseti açısından bir avantaj olacaktır. 

Akçakoca, bu avantajı Melike Gülez’le kullanabilir. Yeterki siyasetin dinozorları biraz yer versinler.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.