DOLAR 32,5995 0.34%
EURO 34,8254 0.19%
ALTIN 2.507,930,96
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20970832,46%
Düzce
14°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

355 okunma

CHP’nin suya indirim talebine Akçakoca Belediyesi’nden cevap geldi

ABONE OL
07/04/2020 19:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Meclis grubundan yapılan suya indirim teklifine Belediye yönetiminden cevap geldi.

CHP’li meclis üyeleri Selçuk Özgür Seçkin ve Ersin Gümüş’ün imzalı olarak Belediye Başkanlığına sunduğu teklifte, şartların kötü olması nedeniyle su kullanım bedelinin yüzde 50’ye düşürülmesi talep edilmişti.

Belediye Başkanlığının suya indirim teklifinin içeriği tam olarak şu şekildeydi:

”Ülkemiz ve dünyada görülen Covid- 19 virüs dolayısıyla alınan tedbirler ışığında, ülkemizde 20 yaş altı ve 60 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanması, birçok işyerinin kapanması ve çalışanların da bu uygulamadan ekonomik olarak etkilenmesi dolayısıyla, su sarfiyatının artması, buna bağlı olarak tüketici halkımızabir nebze katkı olması amacı ile, sosyal belediyecilik anlayışı ile su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılmasını, Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak öneriyoruz.”

CHP’nin Belediye Meclis grubundan yapılan suya indirim teklifine bugün bir yanıt geldi. İndirim teklifine cevaben yazılan yazıda, sözkonusu talebin prosedür gereği ancak Temmuz ayında ele alınabileceği açıklandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz’ın imzasının yer aldığı cevap metninde, sözkonusu taleple ilgili müspet ya da menfi yönde kararın ancak Belediye Meclisi tarafından alınabileceğine dikkat çekilirken, Belediye Meclisi toplantılarının Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla 3 ay ertelendiği, dolayısıyla sözkonusu değerlendirmenin ancak Temmuz ayı Meclis oturumunda yapılabileceği ifade edildi.

Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz’ın altında imzasının bulunduğu cevap metni şu şekilde:

”Sayın Selçuk Özgür Seçkin ve Ersin Gümüş… 06.03 2020 tarihli dilekçenizde Covid- 19 virüs olayından dolayı su ücretlerinde %50 indirim yapılmasını talep etmektesiniz. Bilindiği üzere su ücretlerinin artış ve indirimleri Belediye Meclisi’nin kararı ile alınmaktadır. Covid- 19 virüs olayından dolayı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Nisan Mayıs ve Haziran aylarında yapılması gereken Meclis toplantılarının yapılmayacağı karar altına alınmış olup buna istinaden talebiniz Temmuz ayında değerlendirmeye alınacaktır. Bilgilerinize rica ederim”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.