DOLAR 32,4996 -0.13%
EURO 34,9339 0.23%
ALTIN 2.438,400,64
BIST 9.716,95-0,05%
BITCOIN 2064404-2,31%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

328 okunma

Çirkin Saldırıyı Kınadılar

ABONE OL
01/05/2017 16:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncü Tv Kameramanı Talha Akarsu’nun, Düzce Otobüs Terminali’nde yaşanan olayları görüntülemek isterken uğradığı saldırıya tepki yağdı. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, “Olayı görüntülemek isteyen bir basın çalışanının kafa darbesiyle darp edilmesi eşkiyalıktır. Bunun başka bir izahı olamaz. Basın çalışanını darp edenler bir an önce ortaya çıkartılmalı ve adalet yerini bulmalıdır.” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin de saldırıyı yapanları şiddetle kınadı.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, terminalde yaşanan olayları görüntülemek isterken darp edilen Öncü Tv Haber Kameramanı Talha Akarsu’ya yapılan saldırıyı ağır bir dille kınadı.

“Bilgi edinme hakkı gasp edilemez”

“Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Bu hakkın demokratik hukuk devletinde anayasal güvence altında olması esastır.” diyen Tayhan açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Gazeteci, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme ve araştırma hakkına sahiptir. Halkın bilgi edinme hakkı uyarınca, gazeteci, kendi açısından sonuçları ne olursa olsun, gerçeklere ve doğrulara saygı duymak ve uymak zorundadır. Haberin gerçeğine ulaşmak ve bunu halka duyurmak da gazetecinin ana görevleri arasında yer almaktadır.Böyle bir görevi ifa etmeye çalışan Öncü Tv Haber Kameramanı Talha Akarsu’nun görev esnasında darp edilmesi üzücü ve üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir hadisedir. İşin garip yanı her an korunması ve kollanması gereken mekanların başında gelen şehrin aynası konumundaki terminalde meydana gelen böyle bir olayı görüntülemek isteyen bir kameramanın darp edilmesi eşkiyalıktan başka bir şey değildir. Yolcuların en emin ve en güvence altında olması olması gereken böyle bir mekanın bu şekilde talan edilip yıkılıp yok edilmesini haber alan bir habercinin bu şekilde saldırıya uğraması ve hakarete uğrayarak darp edilmesi hiçbir şekilde üstü örtülecek bir hadise değildir. Meslek açısından üzücü; üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir gelişmedir. Saldırıya uğrayan ve darp edilen Kameraman Talha Akarsu kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Faillerin bir an evvel yakalanarak olaya karışan şahıs veya şahısların adaletin karşısında hesap vermelerini diliyor, bu tür olayların bu çağda artık son olmasını bekliyoruz.”

Keskin saldırıyı kınadı

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Öncü TV kameramanına ve emniyet mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı. Keskin, kınama mesajında; “Gece-gündüz demeden her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Toplumun her kesimine dokunan ve bilgi paylaşımını yapan gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Öte yandan vatandaşlarımızın can ve mal sağlığını sağlamak görevindeki emniyet mensuplarımıza yapılan saldırı da kabul edilemez. Bu anlamda geçtiğimiz gün Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kamuoyuyla paylaşmak üzere haber takibi yapan gazetecilerin ve emniyet mensuplarının görevlerini yaparken saldırıya uğramış olmalarını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Saldırıyı yapanları şiddetle kınıyor, görevini yapmakta iken saldırıya uğrayan Öncü TV kameramanı Talha Akarsu şahsında, Öncü TV ailesine ve tüm İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçmiş dileklerimi iletiyorum.” ifadelerinde bulundu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.