DOLAR 32,5890 0.32%
EURO 34,8140 0.16%
ALTIN 2.499,780,63
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20928741,52%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

793 okunma

ÇOCUK AKADEMİSİ AÇILDI

ABONE OL
17/03/2020 14:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın en donanımlı eğitim kurumlarından biri olmayı hedefleyen Erdem Selim Çocuk Akademisi görkemli bir tören ve yoğun katılımla cumartesi günü açıldı.

Akçakoca ilçesinin tanınmış iş adamlarından Orhan Direk ile eşi Uzman Psikolog Eğitimci Dilek Aydoğan Direk’in yöneticisi olduğu Erdem Selim Çocuk Akademisi hizmete başladı.

Osmaniye Mahallesinde üç katlı bir binada  çocuk oyun alanlarının bulunduğu bahçeye sahip bir binada hizmete açılan Çocuk Akademisi  açılış töreninde  Akçakoca protokolü, siyaset ve iş dünyası ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

DİREK: “EĞİTİMİN TEMELİNDE MUTLULUK VAR…”

Erdem Selim Çocuk Akademisi yöneticisi Dilek Erdoğan Direk,temel amacımız çocukların  sevgi dolu ve ve güvenli bir ortamda kendilerini mutlu ve değerli hissetmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Direk konuşmasında ayrıca; “Bir eğitimin başarı noktası çocuğun ne kadar mutlu olduğu ile orantılıdır. Bizim temel ilkemiz yavrularımızın düşüncelerini ve hayallerini özgüvenle ifade edebilmeleri, kendisine, çevresine, hayvanlara ve doğaya duyarlı, sorumluluklarının bilincinde bireyler olmalarını sağlamaktır. Burada her şey çocuklar içindir. Biz mutlu çocuklar yetiştirmek için buradayız.

Çalışma ilkelerinin  Montessori Felsefesi olduğunun da altını çizen  Direk konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;

“Akademinizde yaşayarak öğrenmeyi ve eğitimin temeline mutluluğu koyan bir eğitim yöntemi olan Montessori Felsefesini ilke edinmiş bölgemizdeki tek eğitim kurumudur. Çocuklarımız   oynayarak, yaparak ve yaşayarak öğrenim göreceklerdir. Kurumumuzda yer alan kavram derslikleri arasında rotasyon uygulayarak, çocukların tüm gün boyunca aynı sınıfa bağımlı kalmadan hareket etmeleri amaçlanmış; oyun odası, sinema ve tiyatro odası, satranç odası, bahçedeki mini şehir alanı, ekoloji bahçe ve çeşitli parkurlarda çocukların yaşayarak öğrenmeleri hedeflenmiştir.

Erdem Selim Çocuk Akademisi Kurum Yöneticisi Dilek Aydoğan Direk, konuşmasında ayrıca kurumun oluşmasında destekleri olan Akçakoca  Kaymakamı Yasin  Öztürk ve Belediye Başkanı Okan Başkan Yanmaz’a da teşekkür etti.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan  Yanmaz ve Akçakaoca Kaymakamı Yasin  Öztürk’ün yaptıkları hayırlı olsun, başarılar dileklerini içeren konuşmalarının ardından  dua okunmasının ardından kurdela kesimi gerçekleştirildi.  eşliğinde kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Akçakoca Kaymakamı  Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz , Başkan Yardımcıları Şenol Yazgan, Yüksel Yılmaz, önceki dönem Akçakoca Belediye Başkanı Başkan Cüneyt Yemenici, AK Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu,  CHP ve Vatan Partisi İlçe Başkanları MHP ve İYİ  Parti Yöneticileri Meclis üyeleri, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası başta  olmak üzere çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı açılış töreni oldukça görkemli oldu

.

Açılış töreninin ardından Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve protokol üyeler, Erdem Selim Çocuk Akademisini gezerek, kurum hakkında bilgi aldılar. Açılış bahçede gerçekleşen kokteyl, etli pilav ve tatlı ikramı ile devam etti.

Açılış töreninde iş adamı Orhan Direk’in sahipliğini yaptığı eşi Uzman Psikolog Eğitimci Dilek Aydoğan Direk’in yöneticisi olduğu Erdem Selim Çocuk Akademisi’nin açılışında konuklarla yakından ilgilenerek, kurum hakkında açıklamalarda bulundular.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.