DOLAR 32,5807 0.28%
EURO 35,0062 0.08%
ALTIN 2.459,950,99
BIST 9.903,391,92%
BITCOIN 21011851,20%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

1277 okunma

Cumayanı Mesire Alanı Göktepe köyünden alınarak bir vakfa devredildi

ABONE OL
21/09/2020 14:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzyılı aşkın bir zamandır Akçakoca’nın Göktepe köyü tüzel kişiliğine ait olan Cumayanı Mesire Alanı’na Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sessiz sedasız el koyduğu öğrenildi.

Göktepe köyüne tapulu olmasına karşın, Vakıflar genel Müdürlüğü, Cumayanı’nın adı sanı duyulmamış Sucaettin Vakfiyesine ait olduğu gerekçesiyle  Akçakoca Tapu Müdürlüğüne resmi bir yazı göndererek tapunun kendi adlarına tescilini sağlamış.

Köy muhtarı dahil hiçbir yetkilinin haberi olmaksızın Akçakoca Tapu Müdürlüğü’nün bu onayı nasıl yaptığı bilinmiyor. Ellerinde yılların tapusu olmasına karşın köy muhtarlığına ve dernek temsilcilerine neden haber verilmediği merak edilirken, durumu bir şekilde öğrenen Göktepe köyü muhtarlığının hukuki süreç başlattığı öğrenildi.

Köy Muhtarı Adalet Metin Sarı konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede şu açıklamayı yaptı:

“Tapunun köyümüzden alınarak hiç bir bilgimiz olmadan, bir şey sorulmadan nasıl Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne tescil edildiğini anlamış değiliz. Durumu öğrenince Sayın Kaymakamımıza durumu izah ettik. Tapu yetkilileri buranın Sucaettin Vakfı’na ait olduğu gerekçesiyle bu işlemin yapıldığını belirttiler. Neden kimsenin haberi olmadı? Bir günde köyümüzün tapulu malını sessizce elimizden almışlar. Hukuki süreç başlattık. Takip ediyoruz. Akçakoca kamuoyunun desteğini bekliyoruz.” 

Konunun duyulması üzerine tepkisini dile getiren İYİ Parti ilçe başkanı Behçet Alkan Lokum ise “Akçakoca Cuma Yanı Piknik alanı şeyh Sucaettin vakfiyesine ait olduğu gerekçesiyle mal sahibi Göktepe Köyünün haberi dahi olmadan  Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tapu edilmiş. Bu cennet köşemizi Akçakoca’mızın elinden almaya çalışanlara tüm Akçakoca olarak karşı koymalıyız. Göktepe köyü tüzel kişiliğine ait olan Cumayanı mesire alanının vakıf adı altında birilerine verilmesinin önüne geçilmesi gerekmektedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.