DOLAR 32,5909 0.08%
EURO 35,0268 0.43%
ALTIN 2.422,52-0,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100232-3,44%
Düzce
29°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

261 okunma

Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı… Belediye’nin borçları ertelendi

ABONE OL
02/06/2019 11:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye borçlarının 4 ay ertelendiğine dair Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, gözler Akçakoca Belediyesi’ne çevrildi.

Belediye borçlarının ertelenme kararıyla büyük bir rahatlama içine girecek olan Akçakoca Belediyesi’nin, satışa çıkardığı taşınmazlarını satma kararından vazgeçmesi bekleniyor.

 

Bilindiği üzere, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, mali sıkıntıları gerekçe göstererek Belediye dükkanlarının tamamına yakınını satacaklarını Meclis oylamasına sunmuştu.

Belediye Meclisi oturumunda konuyu tartışan meclis üyelerinden AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri satışa karşı olduklarını, bunun yerine öteden beri devam eden kiralama işleminin devam etmesi gerektiğini ileri sürmüşlerdi.

Belediye’nin dükkanlarının satılması haberlerine ilçe halkı da tepki göstermişti.

Kiralamanın devamından yana olan vatandaşlar, kendilerine sorulmadan Belediye mallarını satışa çıkartmanın bir takım yandaş çıkar gruplarına rant sağlayacak uygulamalar olduğunu ileri sürmüştü.

Yanmaz’ın her konuda vatandaşa sorularak iş yapacağı yönündeki sözünü de hatırlatan vatandaşlar, Belediye’ye ait olan dükkanların halkın malı olduğunu, bu malların satılma kararından önce referanduma gidilmesi gerektiğini de hatırlatmışlardı.

Tüm bu tartışmaları bitirecek hamle ise Cumhurbaşkanı’ndan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de çok sayıda belediyenin içinde bulunduğu mâli sıkıntıları rahatlatacak bir adım attı. Belediyelerin borçlarını 4 ay boyunca erteleyen Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şimdi gözler Belediye Meclisi’nde…

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda bu konunun muhalefet meclis üyeleri tarafından tartışmaya açılacağı tahmin edilmekte.

Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerinin, ilçe halkının da önerisi olan satışlardan vazgeçilmesi yönünde Cumhurbaşkanı kararını hatırlatmaları beklenirken, Akçakoca halkının satışlara verdiği tepki nedeniyle bazı MHP’li meclis üyelerinin de satış yerine kiralamada devam etme yönünde tavır koymaları bekleniyor.

 

İşte o haberin aslı:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/belediye-borclarina-4-ay-kesinti-olmayacak-41232616


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.