DOLAR 32,5662 0.13%
EURO 34,9128 0.66%
ALTIN 2.440,370,32
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21731360,73%
Düzce
25°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

414 okunma

DEĞERİ 1 MİLYON LİRA CİVARINDA

ABONE OL
01/06/2019 15:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary Vakfı ve bazı rotary kulüpleriyle işbirliği halinde gerçekleştirdiği, Akçakoca’ya diyaliz makineleri kazandırma projesini sonlandırırken, İlçe Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’ne bağışlanacak olan makineler Akçakoca’ya geldi.

Akçakoca Rotary Kulübü’nün bir önceki dönem başkanı olan Cemil Gülez’in yoğun gayretleriyle ve Türkiye’nin içinden ve dışından birçok rotary kulübünün de destek vermesiyle Akçakoca tarihinde bugüne dek benzeri görülmemiş bir yardım projesi hayata geçti. 

Yaklaşık 2 yıl önce startı verilen dev proje, Akçakoca Devlet Hastanesi’nin ihtiyaç duyduğu 5 adet diyaliz makinesini satın alıp Hastane’ye bağışlama projesiydi.

Akçakoca ve civar ilçelerden diyaliz ünitesini kullanan böbrek hastalarının acil ihtiyacı olan makineleri almak üzere uluslararası bir kampanya başlatan Akçakocalı rotaryenler, paydaş olarak Amerika ve Güney Kore başta olmak üzere çok sayıda rotary kulübünü yanlarında buldular. 

2 yıllık bir çalışma sonunda toplam piyasa değeri 1 milyon lira dolayında olan 5 adet diyaliz makinesi bugün itibariyle Akçakoca’ya geldi. 

İstanbul’dan gelen diyaliz makineleri bir kamyonla Akçakoca’ya getirilirken,  Cemil Gülez ve eşi rotaryen Melike Gülez de Akçakoca girişinde karşıladıkları kamyona kılavuzluk ettiler.

Gülez çiftini bu önemli günde yalnız bırakmayan Kdz. Ereğli Rotary Kulübü Guvernör Yardımcısı Boğaçhan Yıldım, eşi Leyla Yıldırım’la birlikte hastaneye gelerek prosedürlerin tamamlanmasına yardımcı oldu.

Akçakoca Devlet Hastanesi’ne bağışlanacak olan diyaliz makinelerinin devir teslimi ise bir törenle yapılacak. 

9 Haziran’da yapılacak olan törene çok sayıda davetlinin yanı sıra, il ve ilçe protokolünden de birçok ismin katılması bekleniyor.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.