DOLAR 32,5117 0.19%
EURO 34,8417 0.31%
ALTIN 2.487,481,03
BIST 9.574,210,46%
BITCOIN 1994262-3,31%
Düzce
24°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

310 okunma

”Deniz kirliliği tehlike taşıyor!”

ABONE OL
22/07/2019 16:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valiliği, sel ve heyelan felaketlerinden sonra içme ve kullanım suyu ile Akçakoca’da denize girilmesine ilişkin vatandaşları uyaran yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi belirtirken Akçakoca’da denize girilmesinin mikrobiyolojik olarak tehlike taşıdığı belirtildi.

Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından içme suyu ve deniz kirliliğine ilişkin vatandaşları uyaran yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, 18 Temmuz’da Akçakoca ve Cumayeri’nde meydana gelen sel ve heyelan afetleri nedeniyle şebeke suyunda kesinti yaşanması veya temiz suya erişimin mümkün olmaması durumlarında kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Su kesintisi sonrasında şebeke suyunu içme amaçlı kullanacak vatandaşlara ise suyun berraklaşıncaya kadar akıtılması ve 1-2 dakika kaynatılıp soğuduktan sonra kullanmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklama şöyle devam etti:

“Mümkünse Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ambalajlı sular (pet, bardak, cam şişe ve damacana) tüketilmelidir. Depolanan veya saklanan sular ağzı kapalı temiz kaplarda ve güneş görmeyen serin yerde muhafaza edilmelidir. Sular gelse bile öncelikle depolanmış sular tüketilmeli, geniş kapaklı musluklu bidonlar tercih edilmeli, bidonların temizliği sürekli kontrol edilmelidir.”  

Vatandaşların yaşayabileceği karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal vb. sağlık problemlerinde en yakın sağlık kurumuna başvurarak tıbbi yardım almalarının gerektiğini belirtirken Akçakoca’da denize girilmemesi konusunda da uyarı yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ayrıca İlimizde meydana gelen doğa olayı nedeniyle sel sularının ve sel sularının neden olduğu atıkların denize karışmış olmasından dolayı denizin mikrobiyolojik olarak kirlenebileceği, denize girilmesi halinde deniz suyunda bulunan mikroorganizmaların bulaşıcı hastalıklara ve salgına neden olabileceği unutulmamalıdır. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince ilçemizde bulunan deniz suyundan analiz için alınan numunelerinin uygun olması durumunda ve plajların temizlik işlemleri tamamlanana kadar vatandaşların Akçakoca İlçemizde denize girmemesi, cankurtaran ekiplerinin ve görevlilerin uyarılarının dikkate alınması gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunulur.” 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.