DOLAR 32,3206 0.21%
EURO 35,0869 -0.15%
ALTIN 2.278,950,08
BIST 9.015,282,37%
BITCOIN 22819091,47%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

408 okunma

DENİZ POLİSİ İÇİN BAŞKA YER BAKILIYOR

ABONE OL
26/06/2019 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Balıkçı Barınağı mevkiinde yapılması planlanan Deniz Polisi binası hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bu birimin ilçe için önemli bir ihtiyaç olduğunu ancak yer noktasında yeni bir arayışa girildiğini belirtti.

Akçakoca halkının Yat Limanı Projesi kapsamında taşınacak olan barınak bölgesini sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak bir alana dönüşmesini istediğine dikkat çeken Yanmaz, bu talebi olumlu karşılayan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir yer belirlenmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

“Barınak ile ilgili kamuoyunda sıkıntılarımız var”

Akçakoca’da barınak bölgesinde hayata geçirilmesi düşünülen ‘deniz polisi’ noktası hakkında konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Bizim değerlendirmemiz şöyle, tabii ki de deniz polisinin Akçakoca’da bulunması bir artı ama barınak ile ilgili kamuoyunda büyük bir sıkıntı var. Biz buna istinaden gerekli mercilere bunları bildirdik. Kendilerine başka bir yer ayarlayabileceğimizi, dış kanatta kalmayacak şekilde belirttik. Sayın Vekilimiz Ümit Yılmaz, valimiz, kaymakamımız sağ olsun yeni çalışmalar yapıyoruz.”

Yat Limanı Projesi kapsamında kentin doğusuna taşınacak olan balıkçı barınağı bölgesinin sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak bir alana dönüşmesi yönünde halkın talebi olduğunu söyleyen Yanmaz, bu doğrultuda Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ile yeni yer arayışına girildiğini aktardı.

Yer tahsisinde süre 2014 yılında doldu

Bilindiği gibi 2012 yılında barınak bölgesi sosyal yaşam alanı bölgesine Deniz Polis Birimi yapılması için emniyete yapılan yer tahsisinde süre 2014 yılında doldu.

Ancak buna rağmen emniyet bu bölgeye bu birimi kazandırmak için çalışmalarına devam etti.

Bu süreçte Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın girişimleri ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın konuyu yakından takip etmesi, emniyetin yeni bir yerde bu birimi hayata geçirmesi imkanını ortaya çıkardı.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.