DOLAR 32,4181 0.23%
EURO 35,6516 0.5%
ALTIN 2.323,290,19
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22991562,70%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

381 okunma

DENİZ SALYANGOZU YENİ GEÇİM KAYNAĞI OLDU

ABONE OL
20/07/2018 17:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl son 20 yılın en kötü sezonunu geçiren balıkçıların, yaz aylarında avladıkları salyangoz ile yüzleri gülmeye başladı.

Sabahın erken saatlerinde tekneleri ile denize salyangoz avcılığı açılan balıkçılar, döndüklerinde liman içinde bekleyen kantarda salyangozları kilosuna göre satarak geçimlerini sürdürüyorlar.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, gazetemize yaptığı açıklamada, Akçakoca’da bu aylarda tutulan salyangozun balıkçıların yüzünü tam anlamıyla güldürdüğünü söyledi.

Karakaş, Akçakoca balıkçıları bu aylarda deniz salyangozu avladıklarını belirterek, “salyangoz avcılığı artık balıkçılığı geçmiş durumda. Yaz ayında özellikle Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında balıkçılığı bırakıp salyangoz avcılığı ile geçimimizi sağlıyoruz. Tek geçim kaynağımız bu olmuştur” dedi.

Yaz aylarının yanında kışın da bu avcılığın yapıldığını vurgulayan Karakaş, “Kasım, Aralık aylarında yine salyangoz avcılığına devam ediyoruz. Havalar iyice soğuyunca bırakıyoruz. Bu Akçakoca balıkçısının yaz aylarında tam anlamıyla geçim kaynağı olmuş durumda. Kışında çok soğuk olmazsa devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

“Uzak Doğuya ihraç ediyoruz”

Salyangozun çok değerli olduğunu, bu nedenle ihraç ettiklerini aktaran Karakaş, “Salyangoz ihraç malıdır. Çok değerli bir üründür. Biz de bu ürünün Akçakoca’da ciddi avcılarıyız. Yeterli miktarda salyangoz çıkarıyoruz. Fabrikaların göz bebeği durumundayız. O şekle getirdik bu sektörü. Açıkçası salyangoz tam anlamıyla geçim kaynağımız olmuştur yaz aylarında. Yakaladığımız salyangozlar özellikle uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Avladığımız salyangozları fabrikalara veriyoruz. Fabrikalar işleyip özellikle uzakdoğu ülkelerine ihraç ediyor. Yurt dışından çok fazla talebi var. Biz balıkçıları maddi anlamda rahatlatıyor” diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.