DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.144,720,71%
BITCOIN 22769010,24%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

266 okunma

Dergah Akça Topu Taca Atma, Oyun Dışına Çık!

ABONE OL
19/04/2019 18:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça, parti yönetiminden istifa eden Orhan Büyük ve Necati Yemenici’ye sahip çıkan bir açıklama yapmış.

Yapmış yapmasına ama sayın başkanın meramının tam olarak anlaşılamadığı kanaatini taşımaktayım.

Adamlar yönetimden istifa ederek erdemli bir davranış sergilemişler. Seçimlerden önce belediye başkan adayınız adına doğru belli çalışmadıkları gibi, özellikle Necati Yemenici’nin kimi nedenlerle Başkan Yemenici’ye kırgın olduğunu, seçim çalışmalarında aktif olarak yer almayacağını yer yer ima ettiğini bilmeyen yok.

Adamlar milletin gözünün içine baka baka rakip adayın tanıtım toplantılarında arzı endam etmiş, bu tavırları sadece Ak Partililer tarafından değil siyasetle ilgili olmayan Akçakocalıların bile tepkisini çekmiş.

Bilmiyorum izleyebildiniz mi?… Adamların rakip aday seçimi kazandığında onunla bir kucaklaşma videosu var, sanırsın askerden evlatları gelmiş de öyle hasretle sarılıyorlar. Rakip adayın cüssesi iri olmasa neredeyse omuzlarına alıp gezecekler.

Kamuoyu dayanamamış tepki vermiş, adamlar da doğru yolun istifa etmek olduğunda karar kılmış. Buraya kadar her şey bir anlamda normal. Peki sayın ilçe başkanı Dergah Akça, senin bu işteki rahatsızlığının nedeni nedir onu da bilmek isteriz.

Aslında seçimlerin ertesi gününde sana düşen, ortaya çıkan hezimetin ana sorumlularından biri olarak hemencecik istifa ederek yönetimden ayrılmandı ama bunu yapma erdemini dahi göstermedin.

Peki neden istifa etmedin?..

Yenilgiyse kralını yaşadın. Partini tam bir hezimete uğrattın.

Seçim öncesinde başkan adayının arkasında belki durdun ama istenilen düzeyde duramadın. Seçim olmayan aylarda ve yıllarda zaten yoktun da seçime yakın dönemlerdeki çalışmalarda da var mıydın yok muydun belli değildi.

Rakip adayın yandaşları sana, teşkilatına, belediye başkan adayına aslı astarı olmayan donelerle saldırdı ama sen onlarla mücadele edemedin.

Sorumlu olduğun kadroları ve belediye başkanını hakaret ve yalan dolu haberlere ve çirkin algı operasyonlarına karşı savunamadın.

Tüm ahlaksızca saldırılara karşı bir tavrın, bir sesin, bir sözün olmadı. Bir kere olsun haksız saldırılara karşı mahkemeye başvurmadın.

Seçimlerden önce rakip aday FETÖ münasebetli gözaltına alındığında, herkesten önce sen koştun, rakip aday lehine paylaşımda bulundun.

Ne ayakların tam olarak yere değdi, ne de masaya yumruk vuran bir adam olabildin. İlgisiz, pasif, edilgen bir gölge figür gibi dolanıp durdun. Galibiyet için çıktığın siyaset maçında adeta top çevirip durdun. 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan hezimetin de ana sorumlusu olarak görüldün.

Her şeyden öte hiç utanıp sıkılma belirtisi göstermeden ilçe başkanı olarak Akçakoca’da yıllarca ruhsatsız işyeri çalıştırdın. Bunun bile siyasi bir malzeme olarak senin adayının karşısına bir gün çıkacağını öngöremedin.

Adeta basiretin bağlandı, kilitlendin. Şimdi tüm bunlardan sonra ilçe yönetiminden iki kişi kamuoyunun tepkisini görerek istifa etmiş, seninle yollarını ayırmış, sen ise hala kalkmış onlarla ilgili eften püften açıklama yayınlıyorsun.

Oysa sayın başkan sana düşeni sen de en az benim kadar biliyorsun. 1 Nisan sabahı istifa etmen gerekiyordu ama yapmadın. Hala geç kalmış sayılmazsın, istifa et ve bu işi daha iyi yapacak kadrolar için kapı arala, yol aç.

Yoksa ne mi olur söyleyeyim. Halkın baskısı giderek yeni istifaların önünü açar ve sen altı boşalan bir ilçe başkanı olarak, tıpkı geçmişte milletvekili Osman Çakır’ın gazabına maruz kalan bir ilçe yönetiminin başına geldiği gibi boynunu bükerek istifa etmek zorunda kalırsın.

Üstelik bir de senin döneminde gençlik kolları başkanı olan belediye çalışanı gencin bugünlerde belediyedeki işinden ayrılmak yerine, MHP’li belediye başkanı ile sıkı fıkı hallerine bakıp adeta terfi ettirildiğini görünce, senin kendi teşkilatını bile yeterince konsolide edemediğini, yönetim üzerindeki kontrolün çoğu zaman senin elinde olmadığını şimdi daha iyi anladım. 

En iyisi mi ben lafı sen de süreci sağa sola çevirme. Herkesin senden beklediği erdemi göster sayın Akça. Aksi halde teşkilatta başlayan yaprak dökümü giderek topyekün bir kopuşa yol açacak, bilesin. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.