DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8080 0.2%
ALTIN 2.496,330,49
BIST 9.481,58-0,45%
BITCOIN 21101135,23%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

297 okunma

Dergah Akça Neden Yeniden İlçe Başkanı Yapıldı   

ABONE OL
04/08/2018 02:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Partinin kongre sürecine girdiği şu günlerde, kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilen ilçe başkanlığı meselesine, Parti’nin genel merkezi tarafından bir nokta kondu.

Ak Parti üst yönetimi, mevcut İlçe Başkanı Dergah Akça ve onun belirleyeceği yönetim ile bir dönem daha devam etme kararı aldı.

Sadece Akça değil, Düzce’nin tüm ilçe ve beldelerinde mevcut başkanlarla göreve devam kararı alan Ak Parti, bir istisna ile, Gölyaka ilçesinde hem ilçe başkanı hem de İGM üyesi olması nedeniyle iki ayrı yönetici pozisyonunda yer alan başkanını değiştirme kararı aldı.

Düzce’nin ilçelerine yönelik alınan bu kararları birkaç farklı okumayla anlamaya çalışmak mümkün.

Birincisi, Ak Parti genel merkezi yaptığı sirintepeevleri.com ölçümlendirmelerde, 16 Nisan referandumunda EVET oylarının en yüksek çıktığı yerlerdeki yönetim yapısını stabil tutmayı arzuladı.

Bu durumda % 71’lik EVET oranına sahip Düzce ve ilçeleri genel özellikleriyle başarılı bulundu ve mevcut başkanlarla devam etme kararı alındı.

İkincisi, başarılı bulunan ilçe teşkilat başkanlarını değiştirmeye yönelik bir rezerv, parti içinde yeni küskünler ve kırgınlar grubu yaratmaya müsait bir tehlikeyi içeriyordu. Genel Merkez bu ihtimali göze almak istemedi.

Üçüncüsü ise şudur… Cumhurbaşkanı ve Ak Parti lideri Erdoğan kamuoyuna sürekli olarak partide bir revizyon ve ayıklanma sürecine gidileceğini ifade ediyor.

Erdoğan, farklı zamanlarda farklı yerlerde yaptığı konuşmalarda partinin kuruluş ilkelerine geri dönmekten söz ederken, seçmenler asıl olarak Erdoğan’dan partisine kök salmış bazı safralardan kurtulmasını istiyor.

Türkiye’de Ak Partiye oy vermiş ya da vermemiş tüm seçmenler FETÖ’nün Ak Parti içindeki yapılanmasına yeterince dokunulmadığını, By Lock kullanan milletvekillerinden tutun da FETÖ’cü kimlikleri aşikar olan çeşitli yöneticilerin Ak Partiden ayıklanması gerektiğini dile getiriyorlar.

Erdoğan’ın bu süreçte değiştirilmesi yönünde start vereceği yönetimler işte bu darbeci yapıyla içli dışlı olduğu tespit edilen iller ve ilçeler olacak.

Düzce ve ilçeleri gerek siyaset kurumları içerisinde gerekse sosyal yaşam ve iş dünyasında FETÖ yapılanmasının diğer yerlere nazaran çokça görülmediği yerler.

Dolayısıyla mevcut yönetimlerle devam etme kararı alan Ak Parti Genel Merkezi, Düzce ve ilçelerinin parti yönetimlerinde FETÖ’nün emaresinin olmadığını da ilan etmiş oluyor.

Bu veriler ışığında, İl Başkanı olarak Hikmet Keskin’le devam etme kararı alacak gibi görünen Ak Parti üst yönetiminin meseleye biraz daha yukarıdan ve kümülatif baktığını, teşkilat içindeki küçük didişmelere takılmadan, seçimleri kazanma odaklı bir stratejik akıl yürüttüğü ortada.

Dergah Akça’nın ve süreci akıllıca okuyan birçok siyasetçinin tatava yapmadan, gürültü patırtıya karşı tepki koymadan sessizce beklemeleri de bu stratejik akılla düşünmeleri nedeniyledir.

Zira, Dergah Akça ilçe başkanı olmasın diye kopartılan yaygaranın nafile bir çaba olduğunu 3-5 aklı evvel dışında, siyasetten anlayan herkes biliyordu zaten.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.