DOLAR 32,4704 -0.09%
EURO 34,8292 0.01%
ALTIN 2.419,43-0,09
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1873698-3,97%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

365 okunma

Diğer Milletvekili Aday Adayları Nerede?

ABONE OL
15/04/2017 12:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Nisan referandumuna yönelik yürütülen çalışmalarda sona doğru gelinirken, başını Ak Partinin çektiği EVET cephesinde, son günlerde birçok ismin sapır sapır dökülerek çalışmaların gerisinde kaldığı görüldü.

Gündüz saatlerinde başlayıp gecenin geç saatlerine kadar devam eden referandum çalışmalarında, ilk günlerde arz-ı endam eden birçok siyasetçi, yarışın son günlerinde sırra kadem basmış durumda.

16 Şubat’ta başlayan referandum sürecinin Akçakoca’daki yüksek tempolu çalışmasının altından kalkabilen birkaç siyasetçi ise son düzlüğe gururla girmeyi hak etmiş durumda.

Cüneyt Yemenici’nin Akçakoca Belediye Başkanı olmasının yanı sıra, hem iyi bir hatip olarak dinleyici kitlesini ikna etme kabiliyeti ve hem de durmak bilmeyen çalışma temposuna Ak parti ilçe yönetiminden birkaç isim de ayak uydurarak, kampanyanın öne çıkan figürleri olarak hatırlarda kaldılar.

Bu isimlerin yanı sıra, referanduma start verilen ilk günden itibaren EVET kampanyasına maddi ve manevi tüm boyutlarıyla destek veren, bu da yetmezmiş gibi her türlü çalışmada bizzat yer alan bir siyasetçi daha dikkatleri üzerinde topluyor.

Akçakoca’nın tanınmış işadamı, siyasetçisi ve son günlerde eğitim camiasına bağışladığı anaokuluyla ulusal gündemde yer alan Esvet Sarıoğlu, bu yoğun iş temposunun yanı sıra referandum çalışmalarından geri kalmayan bir dava adamı olarak adından söz ettiriyor.

Son milletvekili seçimlerinde Ak partiden aday adayı olarak boy gösteren birçok ismim yerinde bugün yeller eserken, Esvet Sarıoğlu’nun ilk günkü heyecanla her ev toplantısına katılması, her sokak ve mahalle çalışmalarının mutlaka içinde yer alması, siyasette samimi olmanın da bir göstergesi olarak önümüzde duruyor.

Ak partinin aday adaylarından İbrahim Bilgin’in akademik alanda yürüttüğü mücadele ve özellikle referanduma konu olan Anayasa değişiklikleri üzerine verdiği konferanslar ve yazdığı yazılar bir dava adamı olmanın, o dava uğruna fikri mücadele vermenin en belirgin örneği olarak dikkat çekiyor.

Diğer yandan maddi ve manevi ölçülerde partisine destek veren, fiili tüm çalışmalarda heyecanını yitirmemiş bir genç gibi çalışan Esvet Sarıoğlu’nun da sergilediği bu vefa örneği, zor zamanlarda iş başa düştüğünde yapılması gereken ne varsa yapmaktan geri durmayan bir sahiciliğe denk geliyor.

Ak partinin milletvekili aday adaylarının özellikle 15 Temmuz hain askeri darbe girişiminden sonra takındığı tavır ve bugünlerde referandum çalışmalarında gösterdikleri performans bize gösterdiki her bir adayın partisine ve davasına bağlılığı aynı derecede değil.

Zaman zaman kimi çalışmalarda lütfen görünen, bir görünüp poz verip ayrılan, olmadı arkadaşlarıyla selfie çektiren fakat uzun zaman ortalarda olmayan milletvekili aday adayları ile bir asker gibi arkadaşlarının çalışmalarına omuz veren siyasetçilerin kimler olduğunu, bugünlerde gözü olan herkes fark etti.

Diğer adayların buharlaştıkları bir dönemde Esvet Sarıoğlu bir sıra neferi gibi çalışıyor. Kör ve sağır olmayan izan sahibi herkesin gördüğü bu partisine bağlılık timsali adam, biraz mağrur ve biraz vakarla broşür dağıtmaya devam ederken, lay lay lom Ak partililer ise kim bilir hangi tenha mekanlarda, nasıl milletvekili adayı olacaklarının hesaplarını yapıyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.