DOLAR 32,3395 0.23%
EURO 35,1540 0.01%
ALTIN 2.302,851,13
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22896112,89%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

509 okunma

Dohaycan Üyelerinden Vali Beye İşbirliği Ziyareti

ABONE OL
14/11/2017 09:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Dohaycan başkanı ve üyeleri, sokak hayvanlarının geleceğine yönelik konuşmak üzere Vali beyi makamında ziyaret ettiler.

 

DOHAYCAN (Doğa, Hayvan, İnsan: Hepsi Can) Derneği Başkanı Derya Çolpan ve Dernek yönetim kurulu üyeleri Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile yeni yapılacak olan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için görüşme yaptılar.

Dernek Başkanı Derya Çolpan’ın sorunun çözümüne katkı sağlamaya yönelik olarak Mütevelli Heyeti oluşturulması talebine Vali Zülkif Dağlı sıcak bakarken, Vali bey, gönüllüler ve STK’ların  içinde yer aldığı bir Koordinasyon Kurulu oluşturabileceklerini söyledi.

Yapılan ziyarette hayvanların mağduriyetlerini gidermeye yönelik birçok çalışma ele alınırken, bu çalışmaları gerçekleştirecek ortak çalışma komisyonlarının nasıl şekilleneceğine yönelik istişare yapıldı.

Ziyaretin sonunda Derya Çolpan, Mükafat Ata ve Nermin Alpay’dan oluşan Dohaycan temsilcileri, Bakan Faruk Özlü’ye iletilmek üzere hazırladıkları bir talep dilekçesini Vali beye takdim ettiler.

 

Dilekçenin içeriği ise şu şekildeydi:

Sayın Sanayi ve Ticaret Bakanımız Faruk Özlü’ye…

Düzce il ve ilçelerinde bir türlü çözemediğimiz, geçici çözümlerle hayvanların mağduriyetini önleyemediğimiz, sokak hayvanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda başlattığınız girişimi çok değerli buluyoruz. Sokak hayvanlarının sokaklarda, barınaklarda yaşadıkları eziyetlerin son bulması için sizlere destek olmaya hazırız.

Bu amaçla; Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve tarafınızca hazırlanan proje netleşmeden, daha önce yapılan örnekleri ( Samsun ve Bolu) inceleyerek, “Hayvan Yaşam Alanı” olarak düşündüğünüz alanda nelerin yer alabileceği ve nelerin olmaması gerektiği konusunda yaptığımız çalışmayı sizlerle paylaşmak istedik. Proje netleşmeden önce; İl hayvan Kuruluna katılan Hayvan Severlerin de içinde olduğu bir MÜTEVELLİ HEYETİ oluşturulmasını çok önemsiyoruz. Başından, sonuna kadar, kurulduktan sonra işletilmesine kadar olan her aşamada yer almak istiyoruz.

Bakanımız Faruk Özlü’nün desteğiyle, Düzce’de en iyi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımını gerçekleştireceğinize inanıyoruz. Ekte sunduğumuz bilgi ve gözlemlerimizi değerlendirmeye alacağınıza inanıyoruz.

Saygılarımızla,

Dohaycan Derneği ( Akçakoca),

Akçakoca Hayvan Dostları,

 Düzce hayvan Hakları Dernekleri ve Aktivistleri

Düzce Valiliği Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.