DOLAR 32,3975 0.17%
EURO 35,0279 -0.18%
ALTIN 2.329,090,45
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22920672,75%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

340 okunma

DOHAYCAN’DAN İYİ PARTİ VE MÜFTÜLÜK ZİYARETLERİ

ABONE OL
24/05/2018 21:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dohaycan (Doğa, insan, hayvan; hepsi can) Derneği Akçakoca Şubesi yönetimi, doğa ve hayvanlar için yürüttükleri çalışmalarında kendilerine destek olunması için yaptığı destek ziyaretlerine bugün iki yeni ziyaret daha ekledi.

İlk olarak İYİ Parti ilçe başkanlığını ziyaret eden Dohaycan Şube Başkanı Mükafat Ata ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ karşılandılar.

İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum ve bazı ilçe yöneticileri tarafından karşılanan Dohaycan heyeti, Akçakoca’nın çeşitli problemlerinin yanı sıra, çevre ve hayvan hakları konusunda bir sohbet gerçekleştirdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı B. Alkan Lokum, Dohaycan’ın STK olarak istediği desteği fazlasıyla vermeyi taahhüt etti.

Destek sözü veren Lokum, Doğa ve hayvan konularının kendileri için çok önemli bir konu olduğunu, bu konularla ilgili olarak Dohaycan’ın her davetinde ve aktivitesinde yer almak istediklerini söyledi.

İlgiyle sürdürülen sohbet sonunda Başkan Lokum, konuk heyeti kapıya kadar geçirdi.

Dohaycan heyetinin gerçekleştirdiği ikinci ziyaret ise İlçe Müftülüğü’ne oldu.

İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı’nın Adıyaman İl Müftülüğüne atanmasıyla Müftülük makamının boş olduğu kurumda, ziyaretçileri ağırlayan görevli ise Müftülük muhasibi Ümit Demirkan oldu.

Dohaycan heyeti, ziyaret sırasında Ramazan boyunca camii vaazlarında hayvanlara eziyet yapılmamasına ve hayvan sevgisinin öğütlenmesine yönelik konuşmalar yapılmasını talep ettiler. 

Hayvan haklarıyla ilgili olarak Müftülük tarafından afişler asılmasını rica eden konuk heyet, Farkındalık yaratmak için Yaz Kuran kurslarında da bu konuların işlenmesini talep ettiler.

Sayman Demirkan, Vaazların mümkün olacağını, Kuran kurslarında ise hayvan ve doğayla ilgili konularda öğretici bilgileri tavsiye edeceklerini söyledi.

Camilerden toplanan bağışlardan sokak hayvanlarına da destek isteyen Dohaycan heyetinin talebine karşı, Sayman Demirkan bunun mümkün olamayacağını, bu bağışların cami tamiratlarında kullanılmak üzere bankaya yattığını, bunun olabilmesi için Diyanet’e yazı yazmalarının gerekli olduğunu söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.