DOLAR 32,5545 0%
EURO 34,8556 -0.07%
ALTIN 2.426,83-0,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086915-3,25%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

670 okunma

DÖNGELLİ KÖYÜNE ENGELLİLER İÇİN OKUL

ABONE OL
13/05/2019 15:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döngelli köyünde bulunan eski ilkokul binası, engelli öğrencilerin eğitim gördükleri bir okul haline dönüştürülecek.

Akçakoca’da bulunan engelli öğrenciler, bu alanda hizmet veren bir eğitim kurumu olmadığı için civar ilçelere gönderilmekteydi. 

Konunun önemi üzerine il ve ilçe eğitim idaresi tarafından Döngelli köyünde yeterince verimli bir halde kullanılmayan eski ilkokul binasının engelli öğrencilere eğitim verecek bir okul haline getirilmesi kararlaştırılırken, yapılan çalışmalar sonucunda, okulun önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Eski muhtar Şenol Yazgan’la bir protokol yapılmıştı

Eski okul binasının kullanımı, Döngelli köyünün bir önceki muhtarı olan ve 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Akçakoca belediye meclis üyeliğine seçilen Şenol Yazgan döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan bir protokol üzerine köy muhtarlığına bırakılmıştı.

Şenol Yazgan’ın muhtarlığı döneminde tamirat ve tadilatları yapılarak çevre temizlik ve bakımları periyodik olarak yerine getirilmekteydi.

Hijyen koşullarının da saplandığı okul binası, özellikle fındık hasat döneminde Güneydoğu Anadolu bölgesinden fındık toplamaya gelen işçi gruplarına tahsis edilmekteydi.

Yıllarca bu şekilde kullanılarak periyodik bakımları yapılan bina, önümüzdeki dönemden itibaren engellilerin eğitim göreceği bir okul hâline dönüştürülecek. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.