DOLAR 32,3476 0.28%
EURO 35,1120 -0.08%
ALTIN 2.305,771,26
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22832532,18%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

289 okunma

DOSTLAR MECLİSİNDE DOSTÇA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ABONE OL
20/12/2017 12:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski ilçe başkanı Turan Güler’le dost meclisinde bir araya geldik. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Güler, gençlik çağlarından itibaren gururla içerisinde yer aldığı CHP’de bundan sonra da her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

9 Aralık’ta gerçekleşen CHP ilçe kongresinde, delegelerin oylarıyla Ömer Başar’ın ilçe başkanlığına seçilmesinin ardından, gözlerin çevrildiği Turan Güler’le bir dost meclisinde bir araya geldik. 

Kendisinin sahibi olduğu Çınar Alabalık Tesisleri’nde birlikte bir akşam yemeği yedik. Saatler süren sohbet, ilçe gündemi ve CHP’nin içerisinde bulunduğu durum üzerine yoğunlaştı.

Son ilçe kongresi sonrasında kendisinin partisi ile ilişkisinin nasıl olacağına yönelik sorumuzu da yanıtlayan Güler, ”Başkanlığa seçilen Ömer Başar ve ekibini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. CHP’nin siyasi kazanımlarının artması için kendilerine yönelik bazı eleştirilerim olacak, bu eleştirileri de mutlaka demokratik teamüller içerisinde Ömer Başar ile paylaşacağım. Fakat diğer yandan, Cumhuriyet Halk Partisinin bir sıra neferi olarak, kişilere bağlı kalıp şahıslara takılmadan partim için her şart ve koşulda çalışacağım” dedi.

İlk gençlik yıllarından itibaren CHP saflarında aktif siyaset yürüttüğünü ifade eden Turan Güler, ”Akçakoca’nın her direğinde, her duvarında benim izim vardır. Bayrak asmadığım bir direk, parti broşürü dağıtmadığım bir ev kalmadı. Bundan sonra da partim için var gücümle çalışacağım” şeklinde konuştu.

CHP içerisinde küskünlük, kırgınlık, yılgınlık gibi duygulara asla yer olamayacağını da belirten Güler, ”önümüzde zorlu üç seçim var. Bu seçimlere konsantre olmuş, kazanma odaklı bir çalışmayı ortaya çıkartmak, bu çalışmaları da en geniş katılımlı kadrolarla yerine getirmek zorunluluğu var. Sürecin ruhuna uygun bu yapılanmanın oluşması lazım. CHP birçok kesimin bölünmesini istediği bir parti değil, birlik ve dayanışma duygusuna sahip kadroların işbölümü halinde çalıştıkları bir motivasyonla hareket etmelidir. Şahıslar üzerinden değil, fikirler ve sosyal demokrat ilkeler üzerinden yürüyen bir parti olmak zorundadır. Ben, eleştirilerimi saklı tutmak koşuluyla her zaman partimin bir çalışanı olarak içinde yer alacağım” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.