DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045883-2,27%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

311 okunma

DOSTLUK PANKARTI AÇTILAR İHTAR YEDİLER

ABONE OL
13/01/2018 18:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandul İnşaat Elmacık Spor Kulübü hakkında; 06.01.2018 tarihinde oynanan Akçakocaspor- Pandul İnşaat Elmacıkspor Amatör Küme (Düzce) müsabakasında: ‘’ izinsiz pankart açılarak, talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile ihtar cezası verilmesine’’ yönünde karar verildi.

Vur Kır Parçala Bu Maçı Kazan Demediler

Akçakoca şehir stadında 06.01.2018 tarihinde oynanan Akçakocaspor- Pandul İnşaat Elmacıkspor kulüpleri arasındaki karşılaşmaya sevgi ve kardeşlik duygusunu vurgulayan  pankartla çıkan Elmacıkspor’a ihtar cezası geldi

Şiddet İçermeyen Pankartlar Ne Zamandan Beridir Suç Sayılıyor ?

Talimatlar ihtar cezasını öngörüyor olabilir. Bu ihtar prosedür gereği verilmiş de olabilir, eyvallah! 

Ancak, burada öne çıkan ve asıl düşünülmesi gereken; spora olan tutkunluğu ve futbola olan sevdası tüm Akçakoca kamuoyunca bilinen, yıllardır tüm gücüyle maddi – manevi Akçakocaspor’a yardımcı olan, kulübü daha yukarılara taşımak, kurumsal bir yapıya kavuşturmak için elini hep taşın altına koyan, her nedense bu özverili girişimleri bazı kesimlerce muteber addedilmeyen; işi gereği yatırım yaptığı bölgenin kulübünün yöneticilerinden gelen teklifi kabul ederek bir köy takımı olan Elmacıksporun başkanlığını üstlenen Abdülkadir Pandul’un hazırlattığı sevgi ve barış içerikli bu pankarta karşı bir ceza veriliyor olması bir komedidir.

Dostluk Mesajları Yasaklarla Boğulmamalı

Abdülkadir Pandul’un kardeşlik içeren, sevgi ve selam kokan bu pankartında şunlar yazmaktaydı: ‘’Akçakocaspor & Elmacıkspor TEKYÜREK’’

Kendisi Akçakocalı olan, bir vesileyle civar bir ilçede bir takıma başkanlık yapan fakat her iki takıma olan sevgisi nedeniyle bu kadar güzel sözlerin yazılı olduğu pankartı sürpriz yapıp hazırlatan Abdülkadir Pandul tüm bu haksızlıkları hak etmeyen bir isim.

O pankart, son yıllarda futbol müsabakalarında tribünlerde atılan şiddet içerikli sloganlardan farklı olarak dostluk duygusunu öne çıkardığı için mi cezaya neden oldu.

O cezalar spor tutkusu yedi yabancı tarafından bile teslim edilen Pandul’un sevgi dolu mesajlar, dostluk dolu afişler, kardeşlik kokan müsabakalar düzenlemesine elbette mani olamayacaktır.

Cezanın Kendisinden Çok Psikolojik Etkisi Önemlidir

O pankarta verilen ceza, neresinden bakılırsa bakılsın bir garabet, tuhaf bir acz ya da zorlama bir işgüzarlık emaresi olarak tarihe not düşmüştür. Ne Abdülkadir Pandul, ne de kesesinden yüreğine kadar destek verdiği tüm spor camiası bu karardan asla müteessir olmayacaktır.

Bu kararla cezalandırılan takım ise sadece Elmacıkspor olmamıştır. Asıl olarak bu ceza, spor aşığı bir Akçakocalı işadamının doğduğu memleketi için iyi bir şeyler yapma isteği ile daha iyi koşullarda ve üst liglerde mücadele etme arzusuyla yanıp tutuşan genç sporculara ve taraftarlarına kesilmiştir.    

Cezanın kendisi bir şey değildir ama, moral ve motivasyon üzerindeki psikolojik etkisi bir hayli düşündürücüdür.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.