DOLAR 32,4018 0.15%
EURO 35,2086 0.02%
ALTIN 2.322,820,18
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22890762,41%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

273 okunma

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK PROJE DÜZCE’DE!

ABONE OL
09/08/2017 10:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, milletvekilliği seçimleri döneminde sözünü verdiği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteği ile kısa sürede hayata geçirilecek olan “Modern Hayvan Barınağı” projesinin detaylarını paylaştı. Özlü, “Düzce’ye yapılacak olan hayvan rehabilitasyon merkezi son derece modern olacak. İçerisinde hayvanların bakım altında tutulacağı, rehabilite edileceği, tedavilerinin yapılacağı, kısırlaştırılacağı birimler bulunacak.” ifadelerini kullandı.

Hayvan barınağı yerine “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”

Geçtiğimiz günlerde Düzce’yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce’ye hayvan barınağı yerine “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi” yapılacağını söyleyerek, yetkili kurumların acilen harekete geçmesi talimatını verdi.

Ormandan tahsis edilecek alana dünyanın en ileri teknoloji ile kurulacak merkez, ‘örnek’ nitelik de taşıyacak. Düzce’de özellikle hayvan severlerin yıllardır üzerinde durduğu hayvan barınağı konusunda milletvekilliği öncesi söz veren ve modern bir barınak yapılması için çalışmalarına aralıksız devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son gelişme ışığında yaptığı açıklamada, hayvan barınağı konusunun çözüme kavuşturularak bir “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi” yapılacağını aktardı ve projenin detaylarını paylaştı.

“Son derece modern olacak”

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şunları kaydetti: “Düzce’ye milletvekilliği seçimleri öncesinde verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmenin heyecanı içindeyiz. Özellikle başta hayvan sever dostlarımız olmak üzere Düzceli bir çok kesimin üzerinde durduğu hayvan barınağı konusunda da söz vermiştik. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu konu üzerinde titizlikle çalıştık. Son olarak sayın Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Düzce ziyareti sırasında valilikte gerçekleştirilen toplantıda Düzce Valimiz ile kendisine bağlı yetkili birimlere hayvan barınağının bir an önce yapılması için talimat verdi. Düzce’ye yapılacak olan hayvan rehabilitasyon merkezi son derece modern olacak. İçerisinde hayvanların bakım altında tutulacağı, rehabilite edileceği, tedavilerinin yapılacağı, kısırlaştırılacağı birimler bulunacak. Ayrıca bu merkezden vatandaşlarımız hayvan sahiplenebilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız merkezin yapımı için hem yer temin edecek hem de masraflarının yüzde 40’nı karşılayacak. Bizde milletvekili ve bürokrat arkadaşlarımızla birlikte konunun takipçisi olacağız. Düzce’mize hayırlı olsun.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.