DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2061767-1,25%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

909 okunma

DÜŞENLER, YÜKSELENLER, YILDIZLI YÜKSELENLER…

ABONE OL
06/01/2019 11:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

***** YILDIZLI YÜKSELENLER………………………….

 

Cüneyt Yemenici… 

4 yıllık belediye başkanlığı performansını 2018’degerçekleştirdiği hizmetlerle adeta taçlandırdı.

Başkanlığı döneminde Akçakoca’nın çehresini tümden değiştiren projeleri hayata geçirdiği gibi, turizm ve sanayi kenti olması yolunda ilçeye yeni bir kimlik kazandırdı.

Altyapısı tamamen bitmiş olan Akçakoca’da, görevi süresince, tüm belediye başkanlarının yaptığının toplamına yakın yol ve sıcak asfalt çalışması yaptı.

Belediyecilik hizmetleri açısından yapılması gereken her şeyi yaptı ama bu onun hızını kesmedi. Hep daha fazla imkân, daha fazla araç, ilçeye daha fazla yeni proje kazandırmak için bakanlıklarla temaslar kurdu.  

Genç yaşında kazandığı başkanlık koltuğunda uzun uzun oturmak yerine saha çalışmalarına yöneldi. Kâh ilçe genelinde yürütülen çalışmaların başında sabahladı, kâh daha fazla hizmet ve maddi imkân getirebilmek için Ankara’yı kendine ikinci adres yaptı.

Seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirdiği gibi, sözü dahi edilmeyen birçok hizmeti de bürokrasiyle kurduğu yakın ilişkiler ve Bakan Özlü’nün aracılığıyla Akçakoca’ya kazandırdı.

Spor açık sahaları, kapalı spor salonu, stad ışıklandırmaları, art arda gelen hibe araçlar, devasa içme suyu arıtma tesisi gibi yüksek bütçeli projeler, onun çeşitli bakanlıklar ve yüksek bürokrasi ile kurduğu ikili ilişkiler üzerine ilçeye ekstradan kazandırıldı.

Ceneviz Kalesi, çarşı merkezindeki tarihi binaların restorasyonu, Akçakocabey SBF, dalgakıranlar ve OSB gibi kimi devam eden kimi başlama aşamasına gelen dev projelerin hayata geçirilmesinde, kapsam ve bütçesinin genişlemesinde hep o kurduğu ikili ilişkilerin ve yakın dostlukların etkisi rol aldı.

2019’un ilk aylarında açılışları yapılacak olan Merkez camî çevresini güzelleştirme projesi ile Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı projeleri, Yemenici’nin verdiği hizmetlerin altın tacı olurken, kendisini de 2018’in yıldızlı yükselenler kategorisine çıkartan çalışmalar oldu.

 

Oğuzhan Sevinç…

Batı Karadeniz’in kullanım alanı ve ürün çeşitliliği bakımından en büyük imalat ve satış mağazalarından birinin CEO’su.

1968 Yılında Akçakoca’da merhum Salih Sevinç’in bir makas, bir mezuro ve bir dikiş makinesi ile kurduğu işyerini dev bir şirkete çeviren Oğuzhan Sevinç, 2018 içinde kurduğu mağaza zinciri ile gücüne güç kattı.

Ereğli, Karasu, Düzce, Akçakoca merkez ve Ereğli sapağında açtığı her biri marka olan ürünleri müşterilerle buluşturacak mağazalardan Cardimo’yu Düzce’de açan Sevinç, kriz döneminde bile işini büyüten, istihdamını arttıran başarılı bir işadamı.

Akçakoca’ya kazandırdığı sağlık kuruluşu ile başka sektörlerde de başarılı işler yapan Oğuzhan Sevinç’in 2019 yılına da damga vuracağı bugünden görülürken, Sevinç bu başarılı grafikle yıldızlı yükselenler kategorisinde yer almayı çoktan hak etti.

 

YÜKSELENLER……………….

 

Fatih Balcı…

Balcı inşaat malzemeleri, BLC beton, akaryakıt istasyonu ve farklı sektörlerde birçok projeyi başarıyla hayata geçiren işadamı.

Bölgenin en büyük beton ve inşaat malzemesi tedarikçisi olan Balcılar firmasının tepe ismi Fatih Balcı, 2018 içinde baş gösteren ekonomik krize rağmen sektörü regüle etmeyi başardı.

Genç yönetici Fatih Balcı, ekonomik durgunluktan etkilenen inşaat sektöründe akıllı planlamalar ve yeni yapılandırma modelleri ile sadece kendi firmasının değil, krizden etkilenen çok sayıda firmanın işini devam ettirmesini sağlıyor.

Sektörün içinde bulunduğu ekonomik bunalımın zincirleme bir krize yol açmaması için gerekli sübvansiyonları yapan Fatih Balcı, stratejik düşünme, analitik bakış açısı ve profesyonel kadrolarla 2018 krizinin Akçakoca’dan teğet geçmesinde hatırı sayılır bir rol oynarken, 2019’a da yükselerek girdi.  

 

Abdülkadir Pandul…

Kendisini tanımlamak için sıfatların bile yetersiz kaldığı bir halk adamı.

Akçakoca’nın TOKİ’si, evsizlerin son umudu, hayırsever, iyiliksever, çevre ve hayvan dostu, yardım işleri dendiğinde akla gelen ilk isimlerden, spor tutkunu ve kulüplerin destekçisi, eğitim gönüllüsü ve ‘Akçakoca’ya değer katanlar’ ödülünü sonuna kadar hak ederek almış sınırlı sayıda gönül insanından biri.  

2018 ortalarında girilen ekonomik durgunlukta bile inşaatlarına hız kesmeden devam etti.

Artan girdi maliyetlerine rağmen konut fiyatlarında ya da taksitlerinde oynama yapmadı.

Kendisinden senetle daire alanlar krizden etkilenmesin diye kampanya üstüne kampanya yaptı.

2019 – 20 – 21 yıllarına ait senetlerini ödeyenlere yüzde 30 oranında indirim yaparak krize karşı adeta evsiz borçlular için paratoner oldu.

Sosyal yardım çalışmalarından hız kesmedi. Kendi imkânlarıyla yaptırdığı cami inşaatı bitme aşamasına gelirken, diğer sosyal yardım kampanyaları ise devam ediyor.

 

Özkan Öztürk…

2018 Haziran’ında kurduğu yeni yönetimiyle ‘Akçakoca’da Kızılay varmış’ dedirtecek şekilde muhteşem işlere imza atan genç, dinamik, çalışkan başkan.

Göreve gelir gelmez Türk Kızılayı Akçakoca şubesinde köklü yenilikler yaptı. İşe önce idari yapıyla başlayarak zamanı olan genç ve çalışkan arkadaşlarından bir yönetim kurulu oluşturdu.

Geceli gündüzlü çalışmalarla Akçakoca’da derdi olan herkesi dinledi, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etti. Kimi eve yakacak, kimine gıda, kimine de giysi yardımı yaptı.

Birçok yoksulun devletten maddi yardım alması için çalışma yürüttü, çok sayıda Akçakocalının bu imkândan faydalanmasını sağladı.

Okulları dolaşarak kırtasiye malzemesi desteği verdi. Farklı spor kulüplerine ise top, forma ve eşofman yardımında bulundu.

Evi yanana da, evini taşıyana da, çocuğu okuyana da destek oldu, olmaya devam ediyor.

Kan bağışının önemi üzerine kampanyalar düzenledi. Kan alım merkezlerinde ve seyyar kan alım aracıyla farklı noktalarda etkinlikler düzenleyerek kan verme duyarlılığını yükseltti.

Kısa sürede yaptığı işler çabucak dikkat çekti. Performansını gören kız ve erkek çok sayıda Akçakoca genci gönüllü olarak kendisiyle çalışmak üzere başvuruda bulundu.

Akçakoca’da Kızılay’ın var olduğunu bizlere gösteren Özkan Öztürk, genç ve dinamik yönetimiyle ve beraberindeki gönüllü ordusuyla göz kamaştırıcı hizmetler vermeye devam ediyor. 

 

DÜŞENLER………………………..

 

Hakan Solak…

Akçakocaspor kulübünün etkisiz yetkisiz başkanı.

12 Temmuz 2014’te başkan olan Hakan Solak ve yönetimi, bugüne değin dişe dokunur bir hizmet veremedi.

Akçakoca Belediyesi’nin kulübe yaptığı maddi yardımlar ile ilçedeki otoparkların kulübe verilip gelir elde etmesinin sağlanmasına rağmen, Başkan Solak herhangi bir spor tesisini ilçeye kazandıramadı.

Akçakocaspor Hakan Solak döneminde BAL ligini de gördü, süper amatör ligi de. Fakat alınan tüm yardımlara rağmen kulüpte futbolcuların da teknik heyetin de sorunları ve maddi sıkıntıları hep dile geldi, geliyor.

Hakan Solak döneminde altyapıdan topçu yetiştirecek bir anlayış ve kadro oluşmadığı gibi, genç sporcuların erken yaşta kulübe yöneleceği tesisleşme de sağlanamadı.

Solak yönetiminin başarısız bir dönemi tamamladığı günlerde, Akçakoca için iyi bir fırsat ortaya çıktı. Spor tutkunu ve sporcu dostu Abdülkadir Pandul’un kulüp yönetimini devralması ve 2 milyon liraya yakın bir yatırımla Akçakoca’da spor tesisi kurma fikri kamuoyunda konuşulunca, Solak, olağanüstü bir kongre yaparak yeniden başkan oldu.

Adeta yangından mal kaçırırcasına yapılan bu kongrenin hem kulübü Pandul’a bırakmamak için hem de Solak’ın kulüpten alacağı olan bir miktar parayı belediyeden tahsil etmek adına, zaman kazanmak için alel acele yapıldığı her yerde konuşuldu. 

Baskın kongreden sonra ise Solak’ın maçlara dahi gitmediği görüldü. Kulüple olan tüm bağlantısının alacağı parayı tahsil etmek amaçlı olduğu düşünülen Hakan Solak’ın yerine kulüp işlerini bazı yönetim kurulu üyeleri kendi kişisel çabalarıyla yürütüyor.

Solak döneminde Akçakocaspor kendi haline bırakılmış bir görünüm kazanırken, bu duyarsızlıklarla ne altyapıda kayda değer bir gelişme oldu, ne de tesisleşme yolunda bir adım yol alınabildi.

 

Saadet Partisi Akçakoca İlçe Teşkilatı…

Varlığıyla yokluğu belli olmayan Akçakoca Saadet Partisi, 60 yıllık bir Milli Görüş geleneğinin son temsilcisi olmasına rağmen, bir yıllık bir parti olan İyi Parti’nin gerisine düştü.

Uzun yıllar siyaset hayatının içinde yer almış birçok ismin kapısından girip çıktığı Milli Görüş Hareketi, davanın içeriğini özümseyememiş ya da toplumla bağlarını kurmada eksik olan kadrosu nedeniyle Akçakoca siyasetinde yerlerde sürünür hâle geldi.

Bir avuç eski kuşak siyasetçinin elinde kalan parti, yeni nesil siyasetçilerinden Mustafa Zorlu ve Özkan Atıcı’nın da enerjilerini emerek yok etti.

Yılgınlık ve bezginliğin hâkim olduğu Akçakoca SP’de yaklaşan yerel seçimlere dönük ise yaprak kımıldamıyor.

Tek başına efsane bir liderin toplumu arkasına alan ve ülkenin kaderini değiştiren partisi, içinden çıkardığı kadroların iktidar olup ülkeyi yönettiği partisi, Akçakoca’da bir avuç isteksizin ne yapacağını bilmez şaşkınlığına teslim edildi.

SP’nin Akçakoca belediye seçimlerinde başkan adayı çıkartıp çıkartmayacağı ise belli değil. 24 Haziran seçimlerinde CHP ve İyi parti ile kurdukları ittifakı yerel düzeyde yürütüp yürütmeyecekleri belli değil. Nasıl bir kampanya yürütecekleri, bu kampanyada neleri öne çıkartacakları belli değil.

Bu kadar iddiasız olmak, bu çaresizliğe düşmek SP’ye yakışmadığı gibi, SP’nin Akçakoca kadrolarının artık şapkayı önlerine koymaları ve siyaset arenasına yeniden dönmeleri şart.

Aksi hâlde düşenler kategorisinde kalmayacaklarını, giderek daha derine gömüleceklerini söylemek abartı olmaz.    


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.