DOLAR 32,5672 0%
EURO 34,9184 0.06%
ALTIN 2.434,550,19
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21721660,14%
Düzce
28°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

410 okunma

DÜZCE AK PARTİ’DE TEMAYÜL TELAŞI

ABONE OL
05/05/2018 15:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Milletvekili adaylarının belirlenmesi için önemli bir basamak olan temayül yoklamaları bugün yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de adaylara başarı dileklerinde bulunmak üzere temayül yoklamasının yapıldığı 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’na geldi.

Burada bir konuşma yapan Özlü, diğer partiler aday bulamazken AK Parti’de aday bolluğunun yaşandığını söyledi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Özlü, “Biz birinci turda alacağız” dedi.

Adayların belirlenme sürecine ilişkin bir değerlendirmede bulunan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, “Aday adaylarının CV’leri, teşkilat temayülü ve il başkanı olarak benim fikrim alınacak” dedi.

AK Parti milletvekili adaylarının belirlemesinin öncesinde önemli rol oynayacakolan temayül yoklamaları bu sabah başladı.

18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda 950 partili seçmenin katılımıyla 48 aday adayı için yapılan temayül yoklamalarına bugün Düzce Doğa Okulları Anaokulu Binası’nın açılışı için Düzce’de bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de ziyarette bulundu.

Özlü oy kullanılan sandıkları gezerek aday adaylarına başarılar diledi.

“Diğer partiler aday bulamazken AK Parti’nin 51 aday adayı var”

Burada bir değerlendirmede bulunan Özlü, diğer partilerin aday bulmakta zorlandıklarını belirterek şunları kaydetti:

“AK Parti’ye buna rağmen 51 tane aday adayı başvurdu. Bugün temayül yoklaması yapıyoruz. Bu salonda iki defa temayüle girdim ben. 2011 ve 2015 yıllarında. AK Parti’de seçimler her zaman bir şölen havasındadır. Bugün bakın ne kadar güzel. 51 aday adayımız var. Diğer partiler aday adayı bulamazken ki Düzce’de 3 milletvekili çıkıyor. 3 milletvekili aday adayı bulamazken bizim partimizde 51 aday adayı var. Bu, Düzcelilerin AK Parti’ye gösterdiği teveccühün, AK Parti’ye gösterdiği eğilimin somut bir göstergesidir. Bu 51 aday adayı arkadaşımızın hepsi birbirinden değerli. Kendi alanlarında başarılı arkadaşlarımız. Ben bugün buraya kendilerine başarılar dilemeye geldim. Kendilerine başarılar diliyorum.”

“AK Parti bereketli bir parti”

Temayül yoklamasının ardından genel merkezin bir değerlendirme yapacağını aktaran Özlü, şu ifadeleri kullandı:

“Bu seçimde kazanan millet olacak. Arkadaşlarımızdan kazananlar, kazanamayanlar, listeye girenler ya da girmeyenler gibi değil, seçim kazananı Düzce olacak. Bizim partimizde küsme olmaz. Ben iki kez temayül yoklamasına girdim. Bütün aşamalardan geçmiş bir kardeşiniz olarak hiçbir zaman kimsenin küstüğünü görmedim. Biz de aday bolluğu var. AK Parti bereketli bir parti. Biz demokrasiyi sindirmiş ve içselleştirmiş bir partiyiz. AK Parti farklıdır. Bu farkı bugün burada görüyorsunuz.”

“Bu seçimi biz inşallah birinci turda alacağız”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olmasına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Özlü, “Bu seçimde. Biz inşallah birinci turda alacağız. CHP’nin yaptığı bir değerlendirme. Ben bir şey diyemem kendi takdirleri ama ben birinci turda biteceğine inanıyorum. İkinci tura kalmayacağız” ifadesinde bulundu.

“Bu yıl da hedefimiz plakamız, yüzde 81”

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin hedeflerinin yine 3 milletvekili olduğunu kaydettiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Biz ilk gün de söylediğimiz gibi bir bakan 3 milletvekili ile Düzce’ye hizmet kervanına kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünüyoruz. Biz Düzceli hemşerilerimizi her zaman güveniyoruz. Bu yıl da hedefimiz plakamız. Yüzde 81 hedefini koyduk. Biz önümüze bakıyoruz.”

“Teşkilatın fikirleri alınacak, il başkanı olarak bizlerin fikirleri alınacak”

Temayül yoklamasının ardından adayların belirlenme sürecine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Keskin şöyle konuştu:

“Öncelikle şu anda 51 aday adayımız var. Önce temayüllerimiz bitecek. Daha sonra kamuoyu araştırmalarımız yapılacak. Tabi burada aday adaylarımızın CV’leri de çok öne çıkıyor. CV’leri mutlaka genel merkezimiz tarafından değerlendirilecek. Alanları da değerlendirilecek. Doğal olarak bu teşkilat temayülü de belli bir yüzde ile oranlanacak. Teşkilatın fikirleri alınacak. İl Başkanı olarak bizlerin fikirleri alınacak. Düzce’nin etnik yapısı tabii ki gündeme gelecek. Yukarıda milletvekillerini değerlendiren bir komisyonda milletvekili aday adaylarımızla görüşecek. Bu komisyon bir değerlendirme yapacak ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bu değerlendirme sonucumuzu verecek. Oradaki kriterlerin toplamı ile bir çalışma yapılacak.”

Öte yandan Keskin, saat 16:00 itibariyle kapanacak sandıklardaki zarfların toplanarak genel merkezde oluşturulacak komisyon tarafından açılacağını kaydetti. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.