DOLAR 32,4477 0.1%
EURO 34,4679 -0.09%
ALTIN 2.474,88-0,32
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2050723-4,37%
Düzce
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

428 okunma

DÜZCE HEYETİ ‘HIZLI TREN’ İÇİN ANKARA’DA

ABONE OL
31/10/2018 09:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Heyeti, hızlı trenin Düzce’den geçmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İşkurt’u makamında ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan açıklamada İşkurt’un güzergaha sıcak baktığı belirtildi.

31 Ekim Çarşamba (yarın) Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan Hızlı Tren Çalıştayı öncesinde Ankara’nın kapısı çalındı.

Geçtiğimiz hafta Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, Yüksek Hızlı Tren (YHT)’nin Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul hattından geçmesi için çalışmaların anlatıldığı toplantı sonrasında harekete geçildi.  

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Düzce Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Halit Kubilay ve Japon bilim insanları, hızlı trenin Düzce’den geçmesi için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’u makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada, güzergaha ilişkin istişarelerde bulunulduğu bildirildi. Ayrıca İşkurt’un, Düzce Heyeti’nin talepte bulunduğu güzergahın çok verimli olduğunu söylediği ve gerekli çalışmaların yapılacağına ilişkin söz verdiği bildirildi.

“Bizimle ve proje ile yakından ilgilendi”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır Yüksek Hızlı Tren Projesinin Düzcemiz’den geçmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda çalıştaylar, toplantılar ve alt yapı inceleme çalışmaları yürüttük. Üniversitemiz ile birlikte bu projeye Düzce’nin de dahil olması için uğraşıyoruz. Değerli Bakan Yardımcımızı bu konuyu görüşmek üzere ziyaret ettik. Proje detaylarını Japon hocalarımızla birlikte kendisine aktardık. Sağ olsun bizimle ve proje ile yakından ilgilendi. Kendisine misafirperverliği için ve bizlere destek veren herkese de şükranlarımı sunuyorum” ifadesinde bulundu. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.