DOLAR 32,4519 -0.11%
EURO 34,8100 -0.48%
ALTIN 2.449,670,57
BIST 9.893,361,82%
BITCOIN 20909660,69%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

398 okunma

DÜZCE VE KABALAK BEYAZ’A BÜRÜNDÜ

ABONE OL
24/12/2017 10:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’ye henüz giriş yapması beklenmeyen kar yağışı sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Aralıklarla süreceği bildirilen kar yağışı özellikle Bolu Dağı’nda etkisini artırırken TIR’ların Kaynaşlı’dan geçişine izin verilmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağmur uyarısı verdiği Düzce güne beyaz örtüyle uyandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyir ettiği Düzce beklenmeyen bir kar yağışının etkisi altına girdi.

Gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Başta Düzce’nin yüksek kesimleri olmak üzere tüm Düzce beyaza büründü.

Şehir merkezinde de etkili olan kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı Düzce Belediyesi’ne bağlı ekipler, İl Özel İdare ekipleri çalışmalara başladı. TEM, D-655 ve Anadolu Otoyolu’nda da etkisini artıran kar yağışı karayolları ekiplerini alarma geçirdi.

Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışmalarına yoğunluk verdi. Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağı’nda kar yağışı nedeniyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri Kaynaşlı mevkiinde TIR’ların girişine izin vermiyor. Ayrıca Kaynaşlı’da trafik ekipleri araçlara yönelik kar lastiği uygulaması yapıyor.

Kabalak rampasını da etkisi altına alan kar yağışı sürücüleri tehlikeye sokuyor. Trafik ekipleri özellikle sürücülerin araçlarına yönelik kar lastiklerini takmaları, yakın takip ve aşırı hıza karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yetkililer kar yağışının aralıklarla süreceğini bildirdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.